Earth Hour și-n Craiova


Pe 28 martie, în Piața „Mihai Viteazu”, Craiova a sărbătorit Earth Hour, în ciuda primăverii capricioase. La ora 20:30, „Cercetașii craioveni” au stins lumina și au aprins zeci de lumânări ca să tragă un semnal de alarmă în privința consumului prea mare de energie și de a pune deoparte resursele pământului. „Facem acest eveniment, pentru că, dacă noi nu-l facem, care suntem o organizație ce se ocupa cu astfel de lucruri (să ajute pământul), cine altcineva să-l facă?” spune dezamăgit Bogdan Păun, explorator la Centrul Local Craiova, Cercetașii României.

Dacă anul trecut lumânările au fost puse în borcane cu harta României, anul acesta Cercetașii craioveni au decis ca brocanele pictate să fie așezate sub forma unei flori de crin, semnul cercetașilor.
În cinstea acestui eveniment, mai multe cluburi de dans din Craiova s-au unit și au organizat un flash mob. Aceștia au fost purtat tricouri albe, brațări fosforescente și au dansat pentru pământ.

Totul până la bani
Cu toate că tema acestui eveniment a fost cea de a proteja pământul și de a opri curentul pentru numai o oră, în Piața „Mihai Viteazu” şi toate luminile au fost stinse, de veghe a rămas un panou publicitar, a cărui lumină a concurat lumânările și brățările fosforescente. „Panoul acesta este închiriat de o firmă privată și ca să-l poată să-l stingă ar însemna să deconecteze banii acelor firme care l-au închiriat. Nu ar fi foarte profitabil pentru ei și de aceea aleg să nu o facă, la fel ca și magazinul de peste drum. Teoretic ar fi trebuit să le fi stins.”, a explicat Bogdan Păun.

Earth Hour se organizeză din 2007 în toată lumea.

Teona ȘIMON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *