De la „trecerea pe sub masă” la dansul pe masă


Am fost curioşi să aflăm ce cred studenții despre sărbătorile pascale și le-am cerut să îmi răspundă la câteva întrebări:
1.  Ce înseamnă paștele pentru tine ?
2.  Cum îl sărbătorești?
3.  Ce crezi despre ținutele sumare purtate la biserică? Ești de acord cu această vestimentație în acest context?
4.  Ce faci dupa ce iei lumină: te duci acasă , în club, stai la slujbă sau ai alte preferințe? 
5.  În cazul în care nu te duci în club după, ce crezi despre cei care o fac?
Dorinela Olteanu(Medicină, I)
Paștele înseamnă o sărbătoare religioasă importantă, plină de tradiții specifice fiecărei religii. Sărbatorile pascale le-am petrecut cu familia și cu alţi prieteni de familie ca în fiecare an. Nu mi se pare ok ca dusul la biserică să fie o locație în care îți etalezi achizițiile în materie de haine sau formele feminine pentru că nu ăsta este scopul mergerii la biserică în noaptea de Înviere. Uneori stau, alteori nu, iar în dățile în care nu asist la slujbă, mă duc acasă.
Maria Dămureanu(Româna-Engleză, I)
Pentru mine sărbătorile pascale înseamnă fericire, apropriere de familie și ceva special. Le-am petrecut alături de familie, dar și de prieteni. Nu este frumos și decent pentru o fată să vină aproape goală, vulgară, sexy la biserică, deoarece nu este un loc de agățat bărbații, ci un loc pentru regăsire sufletescă, apropriere de Dumnezeu. Este lipsă de respect și educatie, dar presupun că apoi se duc în club, că doar e Pastele, nu?De obicei, după Înviere mai stau puțin la slujbă, iau lumină și Paști și mă duc acasă. Mai rar rămân să mă duc și în club.
Laura Mitroi (Drept, I)
Sărbătorile pascale înseamnă familie și prieteni apropiați. Nu sunt de-acord cu fetele care nu se îmbracă decent la biserică, dar cine sunt eu să le judec? Iar după Înviere prefer să mă duc acasă.
Antonia Luchici(București, Psihologie, I)
În viziunea mea, sărbătorile pascale sunt un moment de liniște și de regăsire sufletească. Anul acesta am petrecut sărbătorile acasă, cu părinții și rudele mele. Am prețuit acest timp poate mai mult ca niciodată, fără să îmi fi dorit să mai plec altundeva în vacanță. Nu mi se pare că aceste fete și chiar băieții care vin la slujba de înviere îmbrăcați sumar sau mult prea elegant îşi au locul la biserică în acea seară. Dacă s-au îmbrăcat așa ca să meargă în club, să rămână în club. Noaptea învierii are, în viziunea mea, o cu totul altă semnificație care nu poate fi legată în nici un fel de cluburi și pub-uri. Ca în fiecare an, după ce „am luat lumină” am mers acasă. Cred că este foarte important pentru că, în fapt, acesta este scopul pentru care mergem să „luăm lumină”: să o luăm apoi în suflete, să o ducem în casele noastre și să le purificăm. Mersul în club anulează, după părerea mea, toate astea.
Bogdan Gruia(Automatică, I)
Sărbătorile pascale ca și cele de Crăciun nu prea mai au același farmec ca și atunci când eram mic. În afara faptului că mă duc la țară, mă duc și eu la biserică. Nu fac mare lucru, sunt credincios însă nu prea mă duc la biserică, păcătuiesc mult. Am stat cu familia și prietenii și am făcut grătar la pădure. Sunt de părere că fetele nu ar avea ce căuta aproape dezbrăcate în biserică. Și eu am fost în club, apoi am fost în fața bisericii, însă nu am intrat, am stat pe acolo, am schimbat o vorbă și m-am încălzit lângă focul care s-a făcut în fața bisericii.

Dana Corcoață (Medicină, I)

Sărbătorile pascale nu au pentru mine o importanță deosebită. Le-am petrecut cu prietenii la pădure, în aer liber. Fetele care vin aproape dezbrăcate sunt doar niște persoane ce doresc să atragă pur și simplu atenția celor din jur și nu au pic de respect față de biserică. După Înviere mă duc în club, dar stau și la slujbă.

Catrinel STOIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *