80% dintre studenți sunt angajați în domeniul studiat

Invitat la emisiunea LA OBIECT de la Tele U, Rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, a prezentat, printre altele, şi un bilanţ al activităţii instituţiei de învăţământ superior din Bănie.

„În ultimii ani, conexiunea Universităţii cu piaţa muncii este din ce în ce mai bună. Avem oameni care ne ajută să reconfigurăm planurile de învăţământ în funcție de cerințele pieței. Universitatea are mai bine de 80% dintre studenți angajați în domeniul studiat la 3 ani de la absolvirea studiilor. Multe firme care caută forță de muncă bine pregătită se relochează în Craiova, astfel că cei care aleg sa rămâna la UCV vor avea de câștigat în viitor” a spus Rectorul Universităţii din Craiova.

Universitatea din Craiova este o universitate tânără, dar rezultatele din ultimii ani o plasează în topul preferinţelor absolvenţilor de liceu: „Suntem o universitate complexă, foarte bine cotată pentru că avem studenți inteligenți și cu mult spirit creativ. În ciuda dificultăților am ținut ștacheta sus și o să o ținem în continuare.”, a mai spus prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor.

                                                                                              Adela SCURTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *