Ştefania Bătrînca, jurnalist Digi24: „Am relatat momente importante, atât în plan extern, cât şi intern”

         
   Ştefania Bătrînca a terminat Jurnalismul la Craiova, a colaborat cu ziare locale apoi a intrat în televiziune. A avut ambiţie, determinare şi şi-a dedicat energia visului de a ajunge jurnalist. Acum este reporter-prezentator la Digimatinal, la postul naţional de televiziune Digi24. Ştefania spune că pentru ea Digi24 înseamnă locul în care a devenit jurnalist. Se implică în multe proiecte şi este trup şi suflet în tot ceea ce face.
            Ştefania Bătrînca ne-a acordat un scurt interviu în care a vorbit despre reuşitele sale şi ascensiunea sa profesională după terminarea facultăţii.
Amelia Tuță: Ce ai făcut după terminarea facultăţii?
Ştefania Bătrînca:  Am continuat să lucrez în mass-media. Încă din liceu colaboram cu un ziar regional, dar şi cu mai multe posturi de televiziune. După câţiva ani de muncă în presa scrisă, mi-am canalizat energia să învăţ cât mai mult despre televiziune. Am avut noroc. La scurt timp după ce mi-am încheiat studiile în Craiova s-a deschis o staţie locală a postului naţional de ştiri Digi24. După câteva probe, am fost selectată să lucrez acolo ca prezentator.
A.T. : Cum a început ascensiunea ta profesională?
Ș.B.: Jurnalism am vrut să fac din liceu, aşa că de atunci mi-am dedicat energia acestui domeniu. Poate am fost norocoasă că am ştiut din timp ce vreau şi am putut să învăţ cât mai multe fără să mă gândesc dacă nu ar fi fost bine să aleg altceva. Am învăţat câte ceva în fiecare loc prin care am trecut. La Digi24, în schimb, am aflat ce înseamnă o televiziune de ştiri obiectivă, ce înseamnă să fii jurnalist de televiziune. Am avut la dispoziţie resurse performante şi oameni profesionişti de la care să învăţ. Şi asta se întâmplă şi în prezent. Pentru mine, Digi24 înseamnă locul în care am devenit jurnalist şi mă bucur că am şansă să lucrez în continuare aici.
A.T.: Ce reuşite ai avut?
Ș.B.: Când eşti implicat şi angrenat în evenimente nu îţi dai seama imediat de reuşite. Cele mai importante sunt cele de zi cu zi: o intervenţie live bună, un jurnal fără greşeală, un material care ţi-a ieşit aşa cum trebuie. Pentru mine contează să îmi fac treaba cât mai bine în fiecare zi, să progresez, să învăţ lucruri noi. Am relatat momente importante atât în plan extern, cât şi intern. Pornind de la crizele politice prin care trece România, alegerile europarlamentare şi prezidenţiale de la noi, până la abdicarea regelui Spaniei sau luptele din Ucraina.
A.T.: În ce te-ai implicat?
Ș.B.: Mă implic în multe, dincolo de orele pe care mi le petrec în redacţie. În primul rând sunt trup şi suflet atunci când sunt în direct sau trebuie să realizez un material pe teren. De fiecare dată când sunt live încerc să îi implic şi pe cei care mă privesc. Am tot timpul în vedere că suntem diferiţi, avem nevoi diferite, aşa că îmi construiesc discursul ţinând cont de multe aspecte. M-am implicat tot timpul în proiectele pe care le-am ales: fie că a fost vorba de presă scrisă, televiziune sau radio.

Amelia TUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *