Studenți străini la Universitatea din Craiova

   Universitatea din Craiova va primi în anul academic 2015-2016 mai mulţi studenţi din Coreea de Sud, India, Mexic, Algeria în baza acordurilor interinstituţionale prin care studenţii pot să vină să studieze la Universitatea din Craiova timp de un semestru sau două fără să fie nevoiţi să plătească taxe de şcolarizare.

   „Studenţii vin de obicei cu o bursă de la facultatea lor sau aplică la ei în ţară pentru o bursă. Universitatea poate să primească maximum cinci studenţi de la fiecare universitate. Avem încheiate peste patruzeci de acorduri interinstituţionale cu diverse universităţi din ţări: Rusia, Coreea de Sud, Kazahstan, Algeria, Mexic, Malaezia, SUA, Africa” a spus Monica Cranta, Asistent programe extracomunitare la Departamentul de Relații Internaționale.

   În acest an Universitatea din Craiova a primit în baza acordurilor internaţionale doi studenţi din Mexic la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi la Facultatea de Litere. Pe parcursul anului universitar vor mai veni patru studenţi din India, iar săptămâna viitoare vor veni doi studenţi din Mexic şi doi din Algeria.

   Schimbul de experienţă este reciproc. Pot să plece şi studenţii Universităţii din Craiova în ţările cu care s-au semnat acordurile. Până acum, a plecat un singur student în Coreea de Sud. Universitatea Hankuk i-a dat 5000 de euro taxa şi i-a asigurat cazarea şi masa. A studiat trei luni acolo.

   Pentru mobilităţile de studiu bursa este pe perioadă de un semestru, iar pentru mobilităţile de practică este de două luni.

Amelia TUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *