Bad moms sau cum poți deveni o mamă rebelă

Bad moms este o comedie, pe alocuri romantică, clișeică americană. Familie, copii, serviciu, deci responsabilități. Responsabilități pe care trebuie să le ducă numai mama.

Aparent, Amy personajul interpretat de Mila Kunis duce o viata perfectă, pe care și-o dorește toată lumea: casă, soț, copii și un job bun. Însă, în realitate, este pe punctul de a ceda nervos din cauza programului obositor.

Povestea este despre trei mame, care ajung la un moment dat să se sature să-și crească copiii după normele impuse de societate. După o zi de serviciu, de pregătit mâncare, eventual de dus și de adus copiii de la școală, singurul lucru pe care ți-l dorești este să leșini pe pat, fără să mai știi despre nimic. Nicidecum să vrei să ajungi la evenimente, vânzări de prăjituri sau la ședințe cu părinții la care se vorbește despre ce nu ar trebui să mănânce copiii și cu ce cretă ar trebui să scrie pe tablă.

Astfel, cele trei mame care se întâlnesc într-un bar, disperate, depășite de realitate, sătule de sistemul în care copiii trebuiau să ia cât mai multe cursuri inutile, și ele să fie prezente la ședințe la fel de plictisitoare, hotărăsc să facă echipă împotriva normelor impuse de societate. Respectiv, să trezească la realitate și restul mamelor, care se considerau perfecte, așa că una dintre ele decide să candideze la postul de șefă a comitetului de părinți și intră într-o cursă în care singurul lucru care mai conta era cine câștigă, nu cum. Tipic americănesc.

Acțiunile iresponsabile ale „mamelor rele”, duc la un conflict deschis cu grupul mamelor perfecte, care nu gustă deloc jocurile făcute de Amy, Kiki și Carla. Toată acțiunea asta, cumva bătaia pentru supremație a mamelor, stârnește ceva amuzament. Nu degeaba se zice că mamele sunt niște leoaice. Se sfâșie, dacă situația o cere, fără nicio remușcare.

Sfârșitul este … De fapt nu mai spun despre sfârșit, că și așa am povestit prea mult. Ce voiam eu să zic: dacă nu pentru râs vă uitați la el, măcar pentru final merită să vedeți filmul ăsta. Este altfel.

Per total, comedia este una simplistă. Din nefericire toate comediile din ultimii ani se limitează la câteva acțiuni și la același limbaj. De asemenea, nici în Bad Moms nu este ceva la care să nu te aștepți. Ba din contră, știi orice acțiune care urmează, de-asta am punctat încă de la început faptul că este o comedie clișeică americană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *