Mâncare ieftină și bună pentru studenți

Cum studenţii nu beneficiază de burse foarte mari, cantinele studenţeşti rămân o varianta bună pentru a lua masa. De cele mai multe ori aleg să mănânce la cantina din Campusul de pe Calea Bucureşti, care le pune la dispoziţie o gamă largă de preparate la preţuri accesibile. La ora prânzului, cantina este plină, şi nu vin doar studenţi, ci şi profesori sau angajaţi ai facultăţii care aleg să-şi ia la pachet unul dintre felurile de mâncare caldă. Bucătăresele prepară mâncăruri exact ca în casă, de la ciorbă, la friptură sau şniţel cu cartofi prăjiţi, prăjituri cu fructe sau ciocolată. Un ecler costă 2,5 lei, iar crema de zahăr ars o poţi cumpără cu 3 lei.

 

Lui Alexandru Petrescu (II, Drept) raportul calitate – preţ i se pare cel mai bun din oraş. „De 20 de lei poţi mânca ciorbă, felul doi, salată şi eventual un desert sau poţi bea o băutură răcoritoare. Mâncarea este consistentă, iar cantitatea acesteia este una considerabilă. Aş putea spune că la noi la cantină se mănâncă mai bine decât la unele restaurante din Craiova.O ciorbă costă între 2,5 şi 4 lei, un şniţel mare îl poţi cumpără cu 4 lei, iar o porţie de piuré e în jur de 3-4 lei. Alexandru ne oferă şi un pont, dacă vrem să economisim mai mult: „Băuturile răcoritoare sunt 4-5 lei, dar dacă mănâncă mai mulţi prieteni sau colegi la o masă pot cumpără o sticlă de apă plată sau minerală de 1,5 L sau 2 L la preţul de 4 lei.”

Studenţii mai spun că mâncarea este şi foarte bună. „Nu mai mâncăm de la patiserie sau de la magazine. O plăcintă la patiserie e 3 lei, cât o ciorbă la cantină. Deci nu ar fi nicio afacere să cumpărăm din oraş” a spus Ana M. (Administraţie Publică).

Studenţii sunt aşteptaţi la cantină în fiecare zi de luni până vineri, în intervalul orar 11-18.

 

Amelia TUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *