Doctorul de studenți

     Policlinica studențească este situată în căminul 9, chiar în spatele noului campus de pe Calea Bucureşti, ce s-a deschis la începutul anului acesta și nu este foarte ușor de găsit. Trebuie să treci pe lângă o clădire abandonată, cu geamuri sparte ce pare a fi un vechi cămin. Din exterior, clădirea arată că are nevoie de renovare. Este un contrast puternic față de clădirea reabilitată și modernizată recent, din fața ei, în care sunt noile laboratoare de mecanică.

 

    

    Patru fete așteaptă pe hol, lângă ușa unui cabinet. Sunt aici pentru o consultație. Pe fiecare ușă este scris numele doctorilor și facultățile arondate. Intru în cabinetul stomatologic și îmi prezint intențiile pentru articol, iar cei trei stomatologi mă trimit politicos la cabinetul de lângă, pentru întrebări, că ei sunt „minoritate”. În cabinetul vecin, doamna doctor mă primește zâmbitoare, împreună cu asistenta ei medicală, iar după ce mă prezint și îi cer să-mi răspundă la câteva întrebări, mă întreabă dacă mi-am făcut examenul clinic de bilanț, la care toți studenții din anul II trebuie să se prezinte la cabinet pentru a-l face. Cum nu am încotro, îmi dau carnetul de student, mi se ia tensiunea și sunt supusă la câteva întrebări. Apoi doamna doctor mă sfătuiește cum să previn anumite boli și hepatita de tip A și B.

       Studenții au dreptul să se adreseze policlinicii studențești pentru:  consultaţii medicale şi terapie, medicină preventivă, medicină curativă, vizarea documentelor medicale,  adeverinţe medicale, certificate medicale – bursă medicală, certificate medicale – amânare studii, consiliere şi planificare familială,  consiliere contracepţie, consiliere în situaţii speciale,  contracepţie de urgenţă, consultații stomatologice. Iar pentru analize medicale se dau recomandări.

     „Vin studenți la noi în fiecare zi pentru consultații. La noi puteți veni oricând cu orice problemă, nu vă trebuie programare” spune dr. Mihaela Biciușcă. „Într-o zi am avut mai mulți studenți străini, decât români. Au întrebat prin stânga și dreapta și ne-au găsit.”După consultație, îmi reamintește să-mi anunț colegii de anul II să se prezinte îndată la cabinet. Următoarea mea întrebare a fost de ce anul II și nu din anul I?, la care îmi răspunde nedumerită: „Nu știu, așa cere sistemul.”

Adriana Sofia Enculescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *