Între 4-5 mai 2017, Universitatea din Craiova (UCV) și-a deschis porțile ca să îi întâmpine pe viitori studenți și să le prezinte oferta educațională, date referitoare la taxe și multe altele. Evenimentul a avut loc în holul central al Universității și a fost organizat de UCV, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră și facultățile UCV.
Evenimentul vine în sprijinul elevilor din clasele terminale, pentru că îi ajută să fie informați și să se hotărască în legătură cu facultatea pe care vor să o urmeze.
În deschidere a vorbit rectorul Universității, prof. univ. dr. Cezar Spînu, care a spus că „ 90% din căminele Universității sunt renovate, cu internet în cameră, cu săli de lectură noi, biblioteci dotate”. Alături de el au fost reprezentanții inspectoratelor școlare din Dolj, Olt si Gorj, dar și Radu Antohi, președintele Convenției Organizațiilor Studențești.
Ce spun studenții de la stand
Mihaela Alexandra Ștefan (Litere, II): „am avut câte o studentă de la fiecare specializare și fiecare și-a prezentat cât mai frumos domeniul”. Întrebată dacă studenții păreau interesați, aceasta a răspuns: „chiar păreau interesați, chiar puneau întrebări suplimentare pe lângă informațiile pe care noi le ofeream”.
Cea mai des întâlnită întrebare la acest stand era: „cum funcționează roboțelul?”
Studenții de la Automatică, Calculatoare și Electronică au adus un roboțel care „este construit de Departamentul de Mecatronică și Robotică, iar programul pentru inteligență artificială este realizat de secția de Automatică și Informatică Aplicată din cadrul facultații noastre”, după cum spune Maria Alexandra Popescu (Electronică Aplicată, I).
Aceasta a mai adăugat că „au fost persoane care au aprofundat discuția domeniilor de studiu, au vrut să știe mult mai multe despre admitere, dar au fost și persoane care, pur și simplu, au întrebat pentru că era profesorul lângă”.
În cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă, de anul trecut, a fost introdus domeniul Arte Vizuale cu specializările: Pictură și Sculptură. Am vorbit cu un student din anul I de la Sculptură, care a spus că anul acesta au lucrat cu lut și în anii următori vor sculpta lemn. La acest stand erau picturi realizate de colegii lui de la cealaltă specializare, dar și o sculptură din lemn, realizată de un coleg care nu era prezent. Întrebat ce simbolizează acea sculptură, studentul din anul I a răspuns zâmbind că „reprezintă studentul care își pierde capul când ajunge la facultate”.
Elevii care nu erau prea hotărâți în legătură cu facultatea pe care vor să o urmeze, mai au timp să se gândească. Până atunci, trebuie să treacă examenul maturității, BAC-ul.