Cum trec tinerii peste despărţiri şi relaţii nereuşite

Tinerii îndrăgostiţi au obiceiul să numere lunile, şi tot mai rar anii petrecuţi alături de persoana iubită. Am stat de vorbă cu câţiva studenţi despre cum trec peste despărţire.

Laura Sandu (Jurnalism, III):
Am trecut printr-o despărţire când eram aproape de perioada cu sesiunea. Nu aveam când să sufăr sau să mă gândesc la „moartea căprioarei”, fiindcă aveam de învățat. Facultatea e mai importantă decât băieții și „dramele existențiale”. Am avut prieteni care mi-au fost aproape. Mi-au adus aminte să mănânc și m-au făcut să râd. Când sunt pusă în astfel de situații fac haz de necaz și merg mai departe. Alți oameni au probleme mai importante decât cele de tipul: „Oare de ce nu mă mai iubește Gheorghe?”.

Cristina Popescu (Medicina, II):
Eu nu fac o dramă din despărţiri. Nu este un capăt de lume, persoanele care nu sunt potrivite pentru tine nu vor rămâne lângă tine. Nimic nu rămâne agăţat. La început te simţi puţin ciudat după o despărţire, pentru că te ataşezi de persoana respectivă, dar dacă ar fi fost persoana potrivită, ar fi rămas lângă tine. În concluzie, eu fiind o persoană optimistă, îmi recapăt repede energia pozitivă.

Maria Nicolae (Comunicare şi Relaţii Publice, II):
În primul rând, m-am ajutat singură, am gândit pozitiv şi gata. Recunosc că la început mi-a fost greu, dar am depăşit momentul şi am devenit mult mai selectivă în materie de relaţii .

„universul lumii mele se învârte în jurul meu”

Andrei Butoi (Jurnalism, III):
După o relație de un an, eșuată zic eu, mi-am revenit treptat. Alcoolul a jucat un rol benefic, dar în principiu, prietenii și familia. Nu era o situație „nedorită”, deoarece eu i-am pus capăt intenționat, pentru că era și timpul. A fost vina ei și a declanșat asta. În rest, tipa m-a băgat la block, și cred că așa a „trecut” ea peste. Eu, însă, am trecut mult mai ușor.
M-am gândit că nu e timpul pentru o relație de genul ăla, universul lumii mele se învârte în jurul meu și ținând cont de asta, aveam multe priorități (muzică, facultate, timpul meu), chestii pe care le pot exercita mai greu cu un stres gelos lângă mine. Odată ce am realizat că e mai bine singur, compensarea a fost faptul că nu mai era nevoie de „rapoarte” zilnice. Și după, am mai avut relații ușoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *