Viitor, studenția este numele tău

Facultatea, ştim cu toţii, îți poate face intrarea în domeniul în care vrei să profesezi. Să ai o facultate terminată îți deschide noi perspective, oportunități. Totul depinde de tine, de cât de ambițios ești pentru ceea ce îți dorești să faci.

Am stat de vorbă cu câțiva studenți de ce aleg să facă o facultate și cu ce îi ajută aceasta pentru viitor.
Alina-Ștefania Cioroianu (Drept,II) a ales Facultatea de Drept:,,Îmi place să vorbesc în numele persoanelor lipsite de apărare, să-mi știu drepturile și să îi fac pe ceilalți să le respecte. Astfel, facultatea mă ajută pentru că în societatea în care trăim se cer mereu studii superioare”.


Valeria Gratii (Traducere și interpretare, III), ne-a povestit de ce e bine să faci o facultate și nu pentru diplomă, ci pentru dezvoltare personală. ,,Așa am fost educată. Mama mea este o persoană care mi-a demonstrat cât de important este să faci o facultate. Aceasta este locul în care găsim zeci de oportunități pentru dezvoltare personală, cât și profesională: training-uri, workshop-uri, lecții de viață luate de la profesori etc. Pe lângă faptul că o să am o diplomă, care arată că sunt specializată, facultatea a dezvoltat în mine perioada în care descoperi lumea dincolo de curtea școlii și evoluezi pe plan intelectual și nu vorbesc, doar de cursuri”.


Tatiana Todosî (Kinetoterapie, III) spune că pentru ea facultatea este importantă pentru că în ziua de azi, oriunde găsim un job este nevoie de studii superioare, cunoștințe aprofundate și excelență., ,Am ales să fac Facultatea de Sport, specializare Kinetoterapie pentru că vreau să ajut copiii. Ceea ce m-a motivat a fost surioara mea de 7 ani care suferă de autism. Și mai sunt copiii carea au nevoie de ajutor. În calitate de kinetoterapeut îi pot ajuta. Așadar, am ales să fac facultate pentru că am un scop și vreau să-l urmăresc și să-l ating. Vreau să ajut oameni pentru că îmi place să o fac”.


Sanda Beșliu (Facultatea de Economie și Administrare Afacerilor) susține că datorită facultății obținem multe oportunități de dezvoltare și de asemenea, ne valorificăm cunoștințele și abilitățile formate în anii de școală. ,,Datorită facultății beneficiez de un întreg amalgam de trăiri, momente frumoase, proiecte absolut unice, cursuri interesante și o continuă șlefuire a propriei personalități. Precum spune Nelson Mandela, educația este cea mai importantă armă cu care poți schimba lumea. Astfel, facultatea este cea care mă îndrumă spre atingerea scopurilor și obținere unei cariere de succes în domeniul de care sunt pasionată-informatică economică”.


Colega sa, Renata Catana, a ales să facă Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor pentru că dorește să cunoască mult mai mult despre aceast domeniu. Astfel, facultatea o ajută să-și formeze o bază și să-și poată manifesta abilitățile. ,,FEAA dispune de un corp didactic bine pregătit, care te ajută să îți dezvolți cunoștințele prin intermediul cursurilor și seminariilor”.


Ana Cernei (Drept, I) spune că a dorit ceva mai mult decât să facă un colegiu economic.,,Am ales Facultate de Drept, pentru că am vrut ceva nou. Îți oferă o multitudine de oportunități pentru viitor. Aceasta are o sferă largă de departamente și poți să te specializezi în una dintre acestea și să evoluezi. Facultatea e o schimbare pentru viitor.”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *