Studenții încearcă să facă cât mai multe lucruri pe parcursul celor câțiva ani de facultate. Unul dintre cele mai grele este să-și organizeze ziua. Să se împartă între util și plăcut. Cum își organizează ziua și câtă muncă, pasiune și ambiție pune în tot ceea ce face ne spune Claudiu, student la Jurnalism.
,,Nu e ușor să alergi dintr-o parte în alta”
Ionuț Claudiu Vasile (Jurnalism, II) lucrează, de curând, ca reporter la un post de televiziune din Craiova și nu prea mai are timp de facultate: ,,Asta îmi ocupă aproape tot timpul. Ajung la redacție pe la ora 10:00 – 10:30. Plec pe teren la diferite subiecte și asta necesită timp și munca nu se oprește aici. Trebuie să te întorci la redacție, să scrii știrea, să o montezi și așa că mă prinde de cele mai multe ori 17:00. De obicei, ajung acasă pe la 18:00. Sunt foarte obosit. Nu e ușor să alergi dintr-o parte în alta”.
Acasă, jurnalistul mănâncă, se uită puțin la TV, verifică ce a mai apărut pe Facebook și începe să își caute subiecte pentru a doua zi sau să se documenteze despre ce va avea de filmat următoarea zi. ,,Adorm aproape de miezul nopții”.
Când are timp liber mai mult, Claudiu se uită la un serial, iese cu prietenii sau ,,mai citesc câteva pagini din cartea de care aproape uitasem”.
Îi plac foarte mult cursurile de radio și cele de televiziune, domenii în care vrea să profeseze. ,,Profesorii sunt foarte deschiși, se axează mai mult pe practică. Cred că cel mai bine poți învăța din propria experiență”.
Cum munca de reporter îi ocupă mare parte din timp, studentul nu mai face alte activități. Înainte de a-și găsi un loc de muncă scria la revista Vivat Studenția și făcea, împreună cu colegii lui, emisiunea Feeling Greate, la Radio Campus. ,,Mai bine să faci un lucru bine decât zece prost”.
Pentru a deveni jurnalist trebuie mai întâi să îți placă acest domeniu, ,,dacă nu îl faci din plăcere nu ai cum să reziști. Trebuie să fii obiectiv, corect, îți trebuie răbdare, să nu accepți un «nu», să ai nervii de oțel pentru că te întâlnești cu tot felul de oameni, cu tot felul de situații. Trebuie să muncești mult, să nu fi genul care zice «lasă că merge și așa»”, spune Claudiu.
Un jurnalist trebuie să știe ce se întâmplă în jurul lui, să aibă măcar un gram de talent, să fie empatic, creativ și neutru.
MARINA ANDREI