Facultăți de probă pentru liceeni

Universitatea din Craiova a fost, astăzi, gazda a 40 de elevi de clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic „Ioniță Asan” din Caracal.

Sala Albastră, Universitatea din Craiova

Elevii și cei 4 profesori de la „Ioniță Asan” au fost așteptați de către reprezentanții Centrulului de Consiliere și Orientare în Carieră, care le-au prezentat tinerilor mai multe facultăți în funcție de profilul acestora. Două clase de real și unul de uman au ascultat cu atenție informațiile oferite și s-au bucurat de plimbări și exemple de practică.

Clasa a XII-a este decisivă pentru elevi. Așa se explică pentru majoritatea tinerilor care vor să ia bacul și să urmeze o facultate. Unii sunt hotărâți, alții nu.

Laura Niculae (elevă, profil uman) vrea să urmeze Tehnologia Prelucrării Produselor Alimentare de la Facultatea de Horticultură, în urma experienței dobândite în proiectul ROSE , unde a probat viața studențească, timp de două săptămâni.

„pot sa adaug pe lista câteva specializări ca plan B”

Laura a rămas încântată de vizită, a descoperit lucruri noi despre mai multe facultăți dar nimic nu îi mai poate schimba alegerea: „În ceea ce privește vizita de azi , nu mi-am schimbat opțiunea însă pot să adaug pe listă câteva specializări ca plan B pe care, până acum nu le luasem în calcul. Un exemplu ar putea fi Facultatea de Drept despre care nu știam prea multe lucruri.”

Cristi Constantinescu (elev, profil real) este un alt tânăr care nu a stat prea mult pe gânduri. El vrea să studieze geologia la Facultatea de Geologie și Geofizică din București.
„Îmi place sa studiez roci, pietre minerale si cristale. Vreau sa urmez această specializare pentru că de mic copil m-a pasionat diferențele dintre specii de roci si minerale.”

Elevii au vizitat Facultățile: Automatică, Mecanică, Științe, Litere, FEAA, Educație Fizică și Sport, Teologie și Centrul de cercetare INCESA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *