Sommilabour, cursuri de sommelieri și ghid de vinuri

Sommilabour, cursuri de sommelieri și ghid de vinuri

Peste 225 de tineri, până în 29 de ani, au avut parte de sesiuni de instruire în domeniul degustării de vinuri și vizite în zone viticole, la Veliko Tîrnovo, Bulgaria.


Proiectul „Sommilabour” și-a propus să instruiască persoane interesate si pasioante de domeniul vinurilor în arta sopmelierului dar și acela de ghid de vinuri.

La Veliko Tarnovo s-a înființat centrul „Samovodska Cerșia” pentru somelieri. Aici, tinerii au avut parte de 8 module tematice, cursuri necesare celor două specializări de sommelier și ghid de vinuri.

De cele 8 sesiuni de instruire in domeniul degustarii vinului si a turismului viti-vinicol au beneficiat 225 de persoane. 120 de tineri din Bulgaria si 105 tineri din Romania.


Partenerii proiectului sunt Asociatia National Wine din Suhindol,  districtul Veliko Tirnovo si ARoTT Craiova (Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare).

La festivitatea de închidere a proiectului din cadrul programului Interreg V-A România-Bulgaria a participat și Prof. Univ. Dr. Ing. Aurel Popa, de la Universitatea din Craiova.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 2017-2019, pe Fondul European de Dezvoltare Regională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *