Ai prefera să știi sau să nu știi?

Ai prefera să știi sau să nu știi?

Ai prefera să știi sau să nu știi? Am adresat o simplă întrebare studenților de la Universitatea din Craiova. O întrebare care poate să cuprindă totul. Întrebarea nu a avut o direcție anume de aceea, am vrut să vedem reacțiile studenților. Prima reacție a studenților a fost ’’cum adică?’’, urmat de un râset confuz.

Alexandra Soroceanu(Științe Sociale), ne spune că orice s-ar întâmpla, ar prefera să nu știe indiferent de contex: aș prefera să nu știu, chiar dacă știu că mă va afecta în timp.

Iulian Iancu( FEEA, anu I): Aș vrea să știu pentru că e mai bine să fii informat. Adevărul iese oricum tot timpul la iveală.

Marius Flori și colegul său Tudor Dobrețeiu(Automatică, anu II), ne-au răspuns într-o manieră amuzantă, dar destul de elaborată. Amândoi vor mereu să știe ca să nu fie afectați în timp. ’’Dacă ar fi să te gândești din alt punct de vedere, ceea ce nu știi nu te afectează. Ar putea fi unele lucruri, pe care dacă le-ai știi, și n-ar fi tocmai ok, s-ar putea să te afecteze, mă refer aici la o relație. Deși sunt adeptul sincerității, uneori ochii ce nu văd, inima nu doare,, ne spune studentul Tudor.

Am adresat întrebarea și unui cuplu pentru a le vedea reacțiile. El, Mihai Florea(Automatică, anu II) ar prefera să știe orice ca să nu sufere în timp, dar spune că nu se poate mereu pentru că lumea nu e sinceră tot timpul.

Ea este studentă în București la FEEA și s-a bucurat de răspunul iubitului ei, spunând ’’eu prefer să știu tot timpul, și mă bucur că am un iubit sincer.’’

Text: Raluca Nedelea și Maria Ștefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *