Revista Vivat Studenția în 2019

Vivat Studenția este o revistă făcută de studenți pentru studenți, pentru a se informa despre aproape tot ce este legat de Universitatea din Craiova. Studenții de la Jurnalism au scris articole despre admiteri, burse, interviuri, evenimente, oameni, recomandări, studenți, sport, timp liber etc., editoriale, recenzii.

În anul 2019 au fost publicate aproape 90 de articole, iar două studente din anul II de la specializarea Jurnalism au publicat cele mai multe articole în acest an.

Corina Mihailov este redactorul-șef al revistei și în anul 2019 a publicat cele mai multe articole, mai exact 14 materiale. Continuie să scrie pentru că ”Vivat este o revistă care îți poate servi ca punct de lansare, e revista în care greșelile se acceptă și pe parcurs exersezi până înveți. Plus că la început prindeam doi iepuri dintr-o dată: făceam temele de seminar și în același timp îmi valorificam cumva munca publicând articole și primind feedback”.

Studenta crede că o să o ajute pe viitor, în special la angajare, deoarece a mai scris în revistă și deja are ceva practică în spate. ”Nu o să mai încep chiar de la zero”.

De asemenea, Corina are câteva articole care îi plac datorită oamenilor pe care i-a intervievat, dar cel mai reușit îi pare articolul ”Erasmus plus: oportunități pentru studenție”.

”După părerea mea am scris și despre punctele forte și despre cele slabe ale programului, am scris despre experiența unei studente aflată acum în program, condițiile de participare, totul așa cum m-au învățat profesorii. Din ce am văzut a avut și un impact mare asupra publicului”.

Daniela Dumbrava, secretar de redacție, este a doua studentă care a publicat mai mult: 10 articole în anul 2019 și spune că Vivat Studenția pentru ea reprezintă o oportunitate unde îți exersezi abilitățile de scris și este o necesitate pentru un viitor jurnalist.

”Este o provocare să scriu în această revistă, pentru că unele articole scrise sunt și interviuri cu directori, jurnaliști, doctori, oameni cu funcții importante și atunci ai provocarea să mergi și să le dai întrebări și nu e așa ușor cum pare. Și, desigur, când facem diverse sondaje trebuie să vorbesc cu studenți care nu vor să îți răspundă”.

Când vrea să scrie pentru Vivat Studenția încercă să găsească idei cât mai interesante, atractive pentru public, să vină cu ceva nou și se gândește cu ce ar fi util articolul ei.

După părerea Danielei, cel mai bun material pe care l-a publicat în 2019 este un interviu cu profesorul universitar Leonardo-Geo Mănescu și spune că a fost o provocare pentru ea și chiar o bună ocazie să-l cunoască pe domnul profesor.

Mihailov Corina și Dumbrava Daniela au publicat cele mai multe articole, dar mai sunt studenți de la Jurnalism care au fost activi în revista Vivat Studenția și aceștea sunt: Nedelea Raluca-Maria – 9 articole, Maria Ștefan – 8 articole, Andrei Marina – 8 articole, Nicoleta Stog – 7 articole, Aurelian Marian Soare – 7 articole, Giubega Andrada – 6 articole, Ștefania-Mihaela Duțu – 4 articole, Vasilciuc Ion – 4 articole, Gradinaru Valentina – 3 articole, Roxana Ciocan – 2 articole, Petolescu Ana Maria – 2 articole, Mihaela Oana – 2 articole, Munteanu Loredana – 1 articol, Ionuț Claudiu Vasile – 1 articol, Milica Veronica – 1 articol.

Vivat Studenția a apărut în mediul online în anul 2011, sub denumirea de revista „Așadar”. Dar începând cu 2013, atât website-ul cât și pagina de facebook își schimbă numele în VIVAT STUDENȚIA, din latinescul vivat care înseamnă trăiască, în traducere – trăiască studenția.

  • Numărul de articole sunt calculate până la data de 16.12.2019, ora 17:15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *