De ce îndrăgim personajele cu rol negativ?

Mulți dintre noi ne întrebăm ce ne face să îndrăgim un personaj negativ, un personaj care este conceput pentru a creea conflicte, o persoană cu un rol negativ care nu cunoaște adevărata valoare a sentimentelor, un om crud și lipsit de empatie. Ei bine, adevăratul motiv pentru care aceste personaje au un succes răsunător este dorința spectatorilor de a vedea schimbarea.

Oamenii pot identifica anumite calități si defecte, care îi aseamănă cu personajul respectiv, în acest mod ei se atașează involuntar așteptând posibilele schimbări
Procesele prin care trec aceste personaje sunt unele destul de dificile, conflictele pe care le întâmpină nu sunt numai cu exteriorul, ei duc o bătălie proprie în sinea lor, încercând să-și redescopere bunătatea. Repulsia spectatorilor se transformă în compătimire, atunci când personajele își conștientizează propriile probleme.
Momentele de vulnerabilitate ale personajelor sunt un prilej de a reflecta la propria noastră personalitate.
Când devii dependent de un serial ești dependent si de personajele acestuia. Ele trebuie sa fie complexe si bine conturate, astfel încât telespectatorul să fie ținut în suspans.
Cum se creează un personaj negativ ?
În primul rând se caută originalitatea, personajele trebuie să surprindă. Cu cât este mai greu să faci un personaj să se schimbe, cu atât este mai atractiv. Transformările prin care trec fidelizează publicul. Spectatorii doresc să vadă acțiune și nimic nu este mai bun decât un personaj negativ care stârnește empatie.
Impulsivitatea și imprevizibilitatea sunt caracteristice personajelor negative, dar și dorința de a conduce, cu toate acestea într-o situație limită un personaj negativ oferă un plus de siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *