De la cine învăţăm, cine vrem să fim

Viață unui student poate fi adesea plină de provocări. Fiecare etapă a vieții este marcată de anumite modele. Cu precădere în perioada adolescenței, avem nevoie de oameni care să ne inspire, să ne proiecteze o imagine a idealului. Modelul demn de urmat îl putem regăsi într-o singură persoană sau îl putem construi din faptele diferitor oameni pe care îi admirăm. Câțiva studenți cu vise  și aspirații diferite și-au găsit motivația în unele persoane exemple pentru ei. Din răspunsurile lor aflam cine sunt modelele studenților.

Anastasia Rusanovschi (Facultatea de Litere, română-engleză): Modelul meu în viață e scriitoarea Virginia Woolf. Ea a demonstrat cândva că femeile tot au dreptul la educație și a adus ceva inedit în literatura britanică – tehnica fluxului de conștiință. La fel ca și ea aș vrea să sparg barierele impuse de societate și să scriu romane care vor încuraja o debarasare de părerea lumii și o gândire liberă, fără prejudecăți.

Andrada Odină (Facultatea de Litere, Jurnalism): Nu cred că am neapărat un model în viață. Iau ca exemplu fiecare om bun de la care consider că am ce învăța. Orice om îți poate dărui o lecție valoroasă de viață, indiferent de statut, funcție, caracter sau alți factori.  Îmi plac oamenii buni și echilibrați, oameni care au un traseu al lor și care lasă ceva în urmă chiar și fără să vrea, doar pentru că sunt ei înșiși.

Cornelia Darie (Facultatea de Științe, Departamentul de chimie): Nimeni, pentru că nimeni nu e perfect, iar pe parcurs aș vrea ca eu să îmi fiu propriu  modelul care deja a învățat din greșelile sale și tinde să fie mai bun.

Eleonora Țaran (Facultatea de Litere): Modelul vieții mele este și centrul universului meu  – mama. Ea mă inspiră prin felul ei de a fi, prin acțiuni și decizii în situații critice, încât eu, înainte  de a păși hotărât pe poteca vieții, mă întreb: „Oare cum ar face mama?”.

Vladislav Rotaru (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor): Nu am un model în viață. Încerc să fac o comparație între Eu – cel cu ceva timp în urmă, Eu – cel din prezent și Eu- cel pe care mi-l imaginez în viitor.  Desigur că pentru a crește și a mă dezvolta citesc cărți, privesc filme,  discut cu alți oameni,  dar nu cunosc vreo persoană care să fie bună în toate domeniile vieții,  iar din această cauză mă strădui să iau câte ceva bun, de folos de la fiecare. Adunând idei, soluții, cunoștințe,  modalități ale acțiunilor și sfaturi de la mai multe persoane îmi creez în viziunea mea un model bine echilibrat – Eu-cel din viitor.

Ilie Ciobanu (Facultatea de Medicină): Modelul meu este Johnny Depp , pentru că s-a născut într-o familie săracă, în care era multă violență și probleme financiare . În pofida faptului acesta, a găsit inspirație într-o persoană străină  și a luptat pentru a  deveni popular . La începutului  carierei a avut multe eșecuri,  dar a ajuns unul dintre cei mai populari oameni ai lumii. El este omul despre care se spune că a învățat din greșeli.

Cosmina Băluță (Facultatea de Litere, Jurnalism): Modelul meu înviață este mama mea, deoarece ea este persoana care mi-a dat educație si m-a învățat tot ce este mai bun şi mai frumos pe acestă lume.  Este unica persoana care îmi este alături mereu.

Marina Popa (Facultatea de Științe Economice şi Administrație Publică): De multe ori am fost întrebată ce scriitor, artist sau vedetă îl/o am ca model în viața. Răspunsul meu însă nu a fost pe nicidecum pe măsura  așteptărilor. Persoana model din viața mea nu este nici vedetă, nici scriitor, nici artist, este o persoană simplă. Această persoană este un lider de excepție, cu înțelepciune și o inteligență aparte. Activismul deosebit cu care este înzestrat și sfaturile care mi le dă atunci când am nevoie de ele, îmi dau putere de-a face lucruri frumoase. Este o persoană cu o experiență de la care eu clar am ce învăța. Și vreau să-i mulțumesc din suflet pentru tot!Roxana Ionescu (Facultatea de Litere, Jurnalism): Știu răspunsul la această întrebare de aproximativ 5 ani. Acela a fost momentul în care am realizat ce fel de om vreau să devin. Modelul meu în viață este fratele meu. De când am fost mică l-am văzut zbătându-se prin viață şi mereu, când a căzut, s-a ridicat cu capul sus. A muncit foarte mult şi munceşte în continuare pentru o viață bună, mai ales că acum are și o fetiță de crescut și de educat. Viața s-a pus împotriva lui de multe ori, dar mereu a găsit puterea de a merge înainte. Își iubește familia, este un om corect și înțelegător. Intenționez să devin un om la fel de inspirat şi puternic ca el, să îmi păstrez omenia și să lupt pentru mine și oamenii pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *