Luptă împreună împotriva Covid-19

De cele mai multe ori, fericirea înseamnă luptă. Fericirea se câştigă. Fericirea se construieşte. O bună parte din studenţii Universităţii din Craiova implementează de câţiva ani proiectul „Fabrica de fericire”, ajuns acum la a șasea ediție.

Anul acesta, colegii noştri au transformat fabrica de fericire în fabrică de siguranţă, în sursă de solidaritate. „Am decis ca ediția de anul acesta să fie specială. Am hotărât să venim, ca ajutor, în lupta împotriva Covid-19.”, spune Adriana Trăilă, purtător de cuvânt al proiectului „Fabrica de fericire”. Un prim-pas a fost ajutorarea persoanelor vulnerabile, de peste 65 de ani, fără venituri sau cu handicap. Inovația pe care au adus-o în parteneriat cu S.C. Sim Security S.R.L. a fost poarta de decontaminare, instalată la Spitalul „Victor Babeș”, din Craiova.

Poarta este utilizată la trecerea spre zona sterilă sau la ieșirea din aceasta. Un mare avantaj al porții este faptul că nu necesită prezența altei persoane în timpul procesului de decontaminare. Funcționează prin intermediul unui senzor care produce pulverizarea soluției dezinfectante. Acest proces durează 15 secunde. În timp, au mai produs încă 5 astfel de porți.

„Fabrica de fericire” a demarat şi o strângere de fonduri pe pagina giftshare.ro.

În ceea ce priveşte ajutorarea bătrânilor cu nevoi deosebite, în această perioadă, 40 de voluntari (studenţi şi absolvenţi) se ocupă de cazuri. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială din Craiova colectează cazurile și le transmit celor de la „Fabrica de fericire”. Totodată, le asigură voluntarilor echipamente și dezinfectanți.

Fondatorii acestui proiect sunt Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova, alături de Convenția Organizațiilor Studențești și asociațiile membre. Proiectul este susținut de Universitatea din Craiova.

Echipa Fabrica de fericire 2020:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *