Pandemie de cursuri online

Bianca-Georgiana Pîrjol (Jurnalism, I, Pro-educație, Pro-media, Universitatea din Craiova. ROSE – Sprijin pentru Studenți)

Mentor: Andrada Odină  (Jurnalism, II)

Fără nicio bănuială, viața  de student avea să se schimbe total o dată cu luna martie a anului 2020.

Chiar dacă e greu de crezut, studenților le lipsește mersul la facultate. Poate că nu în totalitate, pentru că trezitul la 7:30 dimineața, după ce amâni 3 alarme consecutive, nu lipsește niciunuia dintre noi. Pentru că viața noastră s-a schimbat, am vrut să aflu de la studenți cum arată acum viața lor.

Bianca Berceanu, studentă la Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie, la Universitatea de Vest din Timișoara, mărturisește că are un orar foarte încărcat, chiar dacă facultatea este online, iar majoritatea timpului o petrece în fața calculatorului. „După ce termin cursurile, ies cu cățelul meu, Otto, afară ca să mă relaxez, iar seara, dacă prietenul meu nu e la serviciu, ieșim să bem ceva la o terasă de câte ori avem ocazia. În rest, nu m-am mai dus la nicio petrecere sau ieșire așa cum o făceam atunci când nu era virusul”.

„Privesc foarte multe seriale pe Netflix, citesc cărți de antreprenoriat. Ador să fac asta”, împărtășește Evelina Mîrșolea, studentă la Facultatea de Administrare și Afaceri din București. Ea este, totodată, voluntar în Asociația Studenților din Administrare și Afaceri (ASAA). Şi la Asociație, activitatea li s-a mutat online, însă acest lucru nu îi împiedică în niciun fel pentru că își desfășoară toate întâlnirile și proiectele pe platforme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *