Festivalul fructelor de mare

Primul weekend liber de pandemie. Prima înghesuială în Piaţa „Mihai Viteazu„. În acest weekend Craiova a fost gazda unui eveniment culinar cu preparate marine. Între 14 şi 16 mai „Festivalul fructelor de mare” organizat de Seafood Festival Romania a poposit în Piaţa „Mihai Viteazu” cu produse proaspăt şi atent preparate. Sute de craioveni au vizitat standurile special amenajate şi s-au delectat cu preparate pe bază de raci, creveți, midii, scoici, rapane şi multe alte bunătăți.
Fum, miresme de mare, soare dogoritor și foarte multă lume. „Îmi amintește de Grecia!”, exclamă un trecător. Aroma fructelor de mare a stârnit curiozitatea trecătorilor iar bucătarii iscusiți au oferit spectacole culinare unice prin modul în care erau gătite preparatele. Într-o parte, un bucătar aruncă creveți după creveți, tentacule după tentacule pe grătarele ce sfârâie și aruncă fum gros către trecători. În altă parte, ca direct din năvod, hamsiile înoată în uleiul încins, iar de acolo sunt aruncate pe platourile din carton. Din 10 cozi, unii la raci, alții la calamari, te așezi la scoici înecate în vin și usturoi.
Datorită relaxării măsurilor anti-COVID din acest weekend evenimentul a avut un real succes. Oamenii trec prin tine, pe lângă tine, sar de la o tarabă la alta, râd, strigă. Pandemia nu a existat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *