Filiași gata de evoluție

Cu toate că este un oraș mic din Oltenia, fiind în trecut un vechi târg comercial ,putem descoperi în istoria acestuia multe lucruri uimitoare. .Descoperirile arheologice au scos la iveală Tezaurul de la Filiași .Acesta este alcătuit din bracteate germane și monede din Boemia și Anglia de pe timpul lui Henric al doilea. Numele orașului vine de la familia de boieri Filișanu .Aceștia au pus bazele orașului, fiind preocupați cu ponderență de oamenii săraci .Ei au înființat spitalul din oraș, dar și două cișmele pentru apă ,una dintre ele fiind situată la Hanul Mare. Tot ceea ce au făcut ei nu a rămas neapreciat de către cetățenii orașului ,căci în zilele noastre aceștia au numit mai multe instituții cum ar fi școala și spitalul după numele ultimului descendent Dimitrie Filișanu. Intorcându-ne în prezent am întrebat mai mulți oameni de părerea lor despre oraș. În timp ce unii dintre ei au răspuns sec și printre dinți, altii au spus adevărata părere despre ceea ce ar schimba la orașul natal.

Aceștia și-au destăinuit nemulțumirile în ceea ce privește lipsa unei farmacii nonstop sau a locurilor de muncă .O parte dintre ei își descriu orașul ca fiind fără urmă de posibilități și de viață, pe cand alții găsesc” viața” în multele baruri și cazinouri din oraș.

Este și asta o variantă ,nu?

Păi nu prea este pentru oamenii ce își doresc o schimbare în orașul lor ,atât că vorbim despre asfaltările necesare unor zone din oraș sau despre dorinta restaurarii unor blocuri .După cum bine știți atâția oameni ,atâtea păreri.

În timp ce unii nu mai văd de mult ceva frumos în oraș, alții țin să se mândrească cu centrul și părculețele frumos împodobite de sărbători .Aceștia găsesc ca refugiu și loc de relaxare Lacul Filiași, pe care îl descriu ca fiind un loc frumos, dar neglijat de către conducătorii orașului .Unii locuitori povestesc cu nostalgie despre bărcuțele ce cu ani în urmă pluteau pe lacul atunci curat .Din vorbele frumoase ale oamenilor ar trebui să învățăm că uneori ar trebui să vedem frumosul din ceea ce alții numesc urât ,doar că noi față de ei trebuie să luăm măsuri .Dacă frumosul nu ni se oferă,noi trebuie să îl construim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *