La webinar-ul Rose ,,Jurnalism Voluntar “de pe 27 mai, în jur de 50 de studenții de la Facultatea de Litere, au avut onoarea de a o cunoaste pe Oana Dimofte,care a facut jurnalism de razboi,participând în această perioadă la cinci războaie. Ea spune că ,,Acolo am simțit că poți vedea viața la maxim și la minim.”Pe lângă scenele de război la care a participat,aceasta, susține și participă activ la diverse acțiuni de voluntariat.
În timpul înmulțirii cazurilor de Covid din toamnă ,aceasta a ajutat la deschiderea call center-ului de la DSP. Jurnalista spune ca a trebuit să învețe extrem de repede ceea ce trebuia să facă, deoarece telefoanele nu se opreau din sunat .Scopul acțiunii era acela de a lua de pe umerii DSP-ului si poate chiar si de pe umerii medicilor în anumite cazuri toată acea muncă si stres.
După toate cele povestite, întrebările studentilor curgeau fără încetare,aceștia devenind din ce în ce mai captivați de acțiunile făcute de Doamna Dimofte.Experiența războiului nu a făcut-o să se teamă,ci din contră să descopere faptul că frica este un bun stimul pentru ea. S-a pregatit doi ani pentru a-și îndeplini dorința si anume, aceea ca razboiul să facă parte din experiența sa de viață,,am simțit că povești ale unor oameni pe care îi găsești în astfel de locuri este puțin probabil să găsești în oricare alta parte.
O Stire din Botoșani ajunsă în studiourile Digi 24 în 2014 legată de un copil ce a sărit de pe geam în urma serbării de Crăciun, a devenit unul dintre cele mai iubite gesturi de voluntariat ale jurnalistei.Învățătoarea le transmisese părinților copilului că dacă nu o să dea bani pentru cadourile de la serbare, copilul nu o să participle.
Dorind ca copilul să crească cu o imagine a unei societati în care exista compasiune ,aceasta a postat pe pagina sa de facebook aceasta întâmplare,invitând oamenii să trimită cadouri copilului cu scopul de a arăta că nu toti oamenii sunt răi. După trei zile ziarista din Botoșani, de la care Oana a obținut adresa familiei, a sunat-o și i-a spus că copilul a primit un tir de cadouri.
Întâlnirea online s-a încheiat cu parerea doamnei Dimofte despre presa traditionala,spunandu-ne ca este nevoie de resurse pentru ca ea să reziste în fața audientelor influencerilor.