Jurnalism vs Sociologie  

Studenții de la Jurnalism și Sociologie au organizat o dezbatere pe tema comportamentelor de masă în protestele împotriva restricțiilor din pandemie, pe 21 mai. Evenimentul a fost creat pentru a înțelege mai bine felul în care apar mișcările de amploare în sânul societății. Protestele pline de agresivitate din ultima perioadă au pus probleme de natura sociologică. Moderați de Karina Anica, studentă la Jurnalism, în anul al II-lea, tinerii au dezbătut statutul sociologiei azi și schimbările uluitoare in ultimii ani, în ceea ce privește comunicarea. Protestele sunt perfect normale într-o societate civilă însă acestea ar trebui să fie de natură pașnică, nicidecum nu ar trebui să scoată la lumină agresivitate.

Problema oamenilor din secolul XXI ar fi dependența acestora de tot ceea ce înseamnă tehnologie.,,Această dependență de tehnologie îşi pune amprenta asupra lispei empatiei, pentru că, oamenii se înstrăinează din ce în ce mai mult unii de alții”.

Lipsa de empatie cauzată de tehnologii poate apărea încă din primii ani de viață ai unui copil. Pentru studenții de la sociologie mass media are un rol important în informare, presa fiind și un agent al procesului de contagiune mentală, aceasta făcându-te să fii mai implicat în comunitate.

Atât jurnaliștii, cât și sociologii au datoria de a semnaliza anumite probleme apărute în societate, diferența dintre cele două domenii fiind faptul că un sociolog este antrenat să tragă un semnal de alarmă doar pe o anumită ramură.

Întalnirea s-a încheiat cu concluzia ambelor părti ca jurnaliștii culeg informații din întreaga societate, iar sociologii își pot exprima opiniile prin intermediul mass mediei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *