„nu este loc de greșeli”

Clinica de Oncologie „Sf. Nectarie” a oferit studenților de la Fizică medicală (Universitatea din Craiova) șansa să participe la verificarea lunară a aparatului de radioterapie.

Subiectul principal pentru studenți a fost importanța unui fizician medical, rolul și responsabilitățile unui astfel de specialist. In egală măsură atenția a fost îndreptată și către necesitatea unei astfel de aparaturi, beneficiile oferite, dar și etapele care trebuie urmate de către pacienți până la vindecare.

Aparatele de radioterapie sunt cele mai eficiente modalități de tratament, iar cel prezentat la Clinica „Sf. Nectarie” reduce foarte mult timpul de expunere într-o ședință de iradiere spre deosebire de altele de tip asemănător.

Fizicianul medical Maria Alexandra Feraru ne spune că verificarea aparatului se face de câte ori este nevoie doar de către experți în acest domeniu. Tot ea le-a explicat faptul că „în mod cert nu este loc de greșeli oricât ar fi de minuscule, orice eroare poate schimba situația la 180°”.

Întâlnirea a a avut loc în cadrul proiectului Stagii de practică inovative şi interdisciplinare, implementat la Universitatea din Craiova și Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *