Profesorul, părintele spiritual

În liceu, în facultate fiecare dintre noi a avut măcar un profesor care și-a pus amprenta puțin în viața lui. Profesori pentru elevi sunt ca niște părinții spirituali care te învață lucruri noi și utile în viață. Elevii au multe de învățat de la profesori lor și cu siguranță unii dintre ei îi și influențează în alegerea carierei, în luarea anumitor decizii.

Care este profesorul care și-a pus amprenta în viața ta și a avut cea mai benefică influență asupra ta? Cu ce te-a influențat?

Cosmina Băluță (Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism)

Pot spune că am două profesoare care și-au pus amprenta în viată mea. Dirigintele mele din generală și liceu m-au ajutat enorm prin sfaturi, încurajări, apropiere sufletească. M-au făcut să cred că pot să ajung oriunde îmi doresc dacă am încredere în mine și în ceea ce pot face. Sunt două persoane minunate care au avut influențe benefice asupra mea.

Ana-Elena Șerban (Școala Postliceală de Asistenți și Farmacie Sfântul Ștefan)

Profesorul care și-a pus amprenta în viața mea a fost doamna de română Mâță Delia, care nu era doar  o profesoară bună ci și o persoană extrem de grijulie, înțelegătoare. De când am văzut-o prima data intrând în clasa noastră am știut ca o să învăț foarte multe lucruri de la dânsa. Mereu intra cu zâmbetul pe buze și ne dădea o stare de bine. M-a făcut să înțeleg materia atât de bine, gramatica mai ales, cu care eu nu eram o prietena atât de bună.

Plus că mereu aveam ceva de învățat . Am învățat sa fiu un om mai bun, mai înțelegătoare.

 Cristina Marinela Tarnagiu (Liceul „Petrache Trișcu” Craiova)

Cea mai benefică amprentă asupra mea a avut-o profesorul de sport pentru că la început când am venit la liceu mi-a zis că dacă fac vreo prostie mă cearta el înaintea mamei. A știut să fie prieten și părinte și mereu am știut că am pe cineva care mă poate ajuta la nevoie. El s-a ținut de mine să învăț chiar dacă practicam sport.

Raluca-Iulia Bădan (Colegiul Național Elena Cuza, Craiova)

Profesorul care și-a pus amprenta în viața mea este doamna de română din școala generală. Timp de 3 ani m-a făcut să mă simt ca și copilul ei, mi-a fost alături mereu, chiar și în momente dificile. Aceasta m-a ajutat să evoluez și m-a învățat foarte multe lucruri. Datorită ei m-am înscris la foarte multe concursuri și am reușit sa iau premiile dorite. Este un om important pentru mine și sunt sigură că mă va ajuta de fiecare dată când am nevoie de ceva.

Ana-Maria Ilie (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor)

Profesorul care și-a pus amprenta în viața mea este profesorul meu din liceu  de desen, deoarece el m-a învățat să privesc lucrurile din interior cât și din exterior.

Am învățat să caut mereu dincolo de aparențe, să înțeleg sensurile ascunse, dar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este că a avut foarte mare răbdare în special cu mine pentru a mă face să înțeleg schițele unui desen reușit. Deși era foarte sever o făcea pentru binele nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *