Jurnalist în război. Un live

Jurnalismul nu e o joacă. Petrec destul de mult timp pe YouTube astfel ca am găsit și eu live-ul publicat din Gaza, de către canalul Guardian News. La fața locului era o reporteriță, Youmna Al Sayed ce explica situația din ziua precedentă. Nu după mult timp în apropierea locului unde aceasta filma, s-a auzit o explozie puternică.

În urma șocului, pe care cel mai probabil aceasta l-a avut, abia putea să mai lege două cuvinte. După doar câteva secunde în timp ce primea câteva indicații în cască, o bubuitură se aude chiar lângă jurnalistă.

Speriată aceasta începe să țipe, ieșind din cadrul de filmare. Uitându-se împrejur, mai multe clădiri pur și simplu au explodat. Jurnalista ține timp de câteva secunde camera spre norii de fum ce se adunaseră la doar câțiva metri de ea. „Distrugerile sunt masive” strigă Youmna în microfon dupa ce Turnul Al Shourouk a fost doborât. Videoclipul a reușit să strângă mai mult de cinci milioane de vizualizări în doar patru zile.

Mii de oameni au ținut să-i transmită felicitări pentru curajul și profesionalismul de care aceasta a dat dovadă. Intr-adevăr curajul corespondentei de război a fost fără margini. Puterea cu care aceasta își continua emisia reprezintă dedicarea și dorința de a se afla la fața locului, deoarece jurnalismul de război este o alegere, alegerea de a vedea adevărata față a razboiului și de a trăi povești care doar acolo se vor naște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *