Uniți pentru zeci de suflete

Decembrie este despre iubire, seninătate, căldură dar mai ales despre speranță și povești. Studenții Universității din Craiova continuă tradiția cu care ne-au obișnuit și se unesc și anul acesta pentru a reaprinde magia Crăciunului și bucuria de a dărui.

„Ajutăm peste 30 de familii care se află la limita subzistenței”

Convenția Organizațiilor Studențești UCV este o organizație reprezentativă a studenților Universității din Craiova ce a ajuns la cea de-a VIII-a ediție a proiectului de suflet „Fabrica de Fericire”. Datorită implicării voluntarilor de-a lungul anilor, proiectul reușește să se mențină încă din 2017 și până în prezent. Ca și în edițiile anterioare, organizatorii doresc să aducă zâmbetul pe fața copiilor din medii defavorizate, din județul Dolj, în preajma Sărbătorilor de Crăciun. „Anul acesta ne-am propus să ajutăm peste 30 de familii care se află la limita subzistenței pentru a le face mai ușoară trecerea prin perioada iernii”, ne spune Adelina Godescu, membru COS ce se implică activ an de an din dorința de a însenina Crăciunul micuților fără posibilități.

Precum Adelina sunt mulți alți oameni cu suflet mare care înțeleg cu adevărat ideea de a dărui și rezonează cu conceptul „Fabrica de Fericire”. „S-au implicat peste 70 de voluntari fără ajutorul cărora nu am fi reușit să ducem proiectul la un asemenea nivel. În prezent sunt peste 300 de persoane care au venit în întâmpinarea proiectului și care au dat o mână de ajutor pentru a aduce zâmbetul pe fața copiilor nu atât de norocoși ca noi.”

Până pe data de 20 decembrie au putut fi făcute donații. Organizația a îndemnat comunitatea să ia parte la magia sărbătorilor astfel încât să strângă sania plină de cadouri și să meargă în locurile în care Moș Crăciun nu ar putea să ajungă. Din cauza situației epidemiologice, anul acesta au putut fi făcute și donații online, pe platforma Ghiftshare.ro. „Ne propunem să achiziționăm pentru aceștia surse de încălzire (sobe cu plită, lemne), haine groase pentru toate familiile, jucării pentru cei mici, cât și alimente perisabile și neperisabile”, spune Adelina Godescu.

„Pandemia a adus familii în pragul sărăciei extreme”

În acest context pandemic, organizatorii observă o intensificare mai mare a neajunsurilor familiilor greu încercate față de anii precedenți. „Cu siguranță pandemia a adus mai multe familii în pragul sărăciei extreme iar acesta este un fapt care ne îngrijorează, se observă de la an la an o lipsă a măsurilor sociale implementate de societate și stat față de aceste familii”.

Oameni de televiziune sau artiști precum Florin Sașca, Dorian Popa sau Wilmark au susținut și aplaudat inițiativa organizației de a ajuta copiii mai puțin norocoși. „Felicit toți studenții craioveni care s-au înscris în proiectul „Fabrica de Fericire”, spune Dorian Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *