,,Există posibilitatea să fim lăsați fără marfă, fără motorină, câțiva colegi au fost asasinați chiarʽʽ

 „Feminismul”  reprezintă mișcarea care caută egalitatea și echitatea pentru femei în toate aspectele, inclusiv în domeniile social, politic, personal și economic.

Aceste aspecte esențiale în societate se regăsesc în povestea tinerei care a dat dovadă de ambiție și  mult curaj în meseria pe care a ales-o.

Iuliana Roxana Burcea (25 de ani, județul Olt), mamă a doi copilași este soferiță de tir de 3 ani și își desfășoară activitatea în Italia. Motivația de a muncii în acest domeniu a venit chiar din partea familiei.

,,Tatăl meu e șofer de camion  și uneori mergeam cu el la muncă, ceea ce vedeam că face  mă inspira foarte tare și m-a motivat. La 19 ani știam deja ce voiam să fac în viață.”

Meseria pe care a ales-o Roxana este  stabilă,  iar din punct de vedere material se câștigă foarte bine , dar este totodată plină de riscuri.

,,Atâta timp cât suntem pe șosele ne putem risca viața dacă odihna nu e corespunzătoare și atenția nu e constant sporită. Există posibilitatea să fim lăsați fără marfă, fără motorină, câțiva colegi au fost asasinați chiar. Alți șoferi sunt adesea găsiți decedați după ce au suferit un infarct din cauza oboselii.”

Dificultățile sunt și ele prezente în parcursul profesional al Roxanei. Pe lângă oboseală si stres,  cel mai greu îi este să se despartă de familie.

,,Cea mai mare provocare, pe lângă faptul că stăpânesc volanul unui mastodont este aceea de a-mi lăsa copilul în lacrimi atunci când plec la muncă.”

Părinții au susținut-o  pe toate planurile și au avut grijă si de nepoțel. Atunci cand ai familia aproape poți reuși orice în viață.

,,Copilul meu a stat cu bunicii cat timp am muncit. Mă ajută mult.  Acum sunt acasă alături de familia mea deoarece a mai apărut o minune în viața noastră și sunt în postnatal până în martie. Mai târziu vom face în așa fel încât atunci când eu sunt plecată soțul să fie acasă și invers. Nu vom mai pleca săptămânal.

Pe lângă meseria de șofer de tir, Roxana mai are și alte lucruri care o atrag . Este o persoană inteligentă căreia îi place ideea de nou.

,,Recent am terminat un curs de tehnician unghii și gene fir cu fir. Până mă voi întoarce la iubita mea meserie de șofer profesionist voi practica ce am învățat acum.”

Roxana Burcea este o persoană împlinită și mulțumită cu toate alegerile pe care le-a făcut până acum. Toate aceste lucruri au contribuit și contribuie la evoluția ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *