În ultimii ani problema mediului a devenit din ce în maidiscutată și au apărut din ce în ce mai multe soluții, dar șicatastrofe naturale dezastruase. Așă că am vorbit despre aceastăproblemă cu patru studenți din Craiova.
1. Crezi că mașinile ar trebui interzise în centrul orașului?
2. Cum consideri că ar trebui făcută reciclarea?
3. Cum s-a schimbat lumea față de când erai mic?
Sebastian Voinea ,Facultatea de Stiinte Sociale, specializareaAsistenta Sociala
1. Nu, mașinile nu trebuie interzise în centrul orașului, deoarecemașinile trebuie să circule peste tot. Nu mi se pare ok,pentru căs-ar produce aglomerație foarte mare.
2. Prin voluntariat și prin reciclarea cu saci. Fiecare persoanătrebuie sa dispună de saci de reciclat, iar cei ce preiau saciitrebuie să nu amestece gunoiul normal cu cel din saci.
3. Lumea s-a schimbat în rău, din ce în ce mai mulți își bat jocde natură. Trebuie să înțeleagă că nu este în regulă să aruncegunoaiele pe străzi. Copacii sunt tăiați și trimiși în afara țării. Nimeni nu ia măsuri în aceste privințe.
Cristian Daniel Nanau, Facultatea de Litere, specializareaJurnalism
1. Nu, nu cred că ar trebui interzise mașinile in centrul orașuluideoarece nu mi se pare nimic in neregulă,având in vedere ca sunt și blocuri unde locuiesc oameni ce dețin mașini și pe lângăfaptul că nu avem parcări deloc,s-ar crea o altă problemăîncercând să rezolvăm alta.
2. Trebuie să cumpărăm din ce în ce mai puține produse cu ambalaj din plastic, să se înlocuiască oricum. La fel și cu bateriile sau alte obiecte electrocasnice. Putem reduce în felulacesta și gropile de gunoi prin utilizarea deșeurilor într-un mod constructiv. Gropile de gunoi duc la poluarea extremă a orașelorși atunci ne putem îmbolnăvi din ce în ce mai repede.
3. Când eram mic nu mai țin minte cum era lumea, dacă se țineacont de mediu atât, tot ce știu e că am fost educat să arunc la gunoi tot ce trebuie, deși vedeam oameni care aruncau gunoiulpe stradă. Acum, în unele țări chiar s-a făcut treaba bună, nicipic de mizerie pe străzi, la noi, mai greu cu civilizația. De cândsunt mic s-a schimbat în bine, dar nu foarte mult.
Rareș Dumitru, Facultatea de Automatică, Calculatoare siElectronica
1. Nu, interzicerea ar provoca prea multă bătaie de cap sicoagulare de nervi. Trăim într-o societate pe repede înainte pânăla urmă.
2. Avem suficiente exemple de cum ar trebui să se producăreciclarea în țările „mai civilizate”, spre exemplu Germania șiJaponia. După părerea mea, sortarea și refolosirea materialelorar fi pe primul loc în dobândirea acestei sarcini.
3. Din punct de vedere al mediului, nu prea mult, poluarea șiexploatarea au existat mereu și vor exista în continuare dacă nu există o schimbare sau un plan de a aduce o schimbare.Totusi,numediul. ci oamenii s-au schimbat. În proporții semnificative, individul modern este egoist, cinic.
Teodor Neicu, Facultatea de Automatică, Calculatoare siElectronica
1. Nu consider că mașinile ar trebui interzise în centrul orașului,însă părerea mea este că ar trebui să se circule pe cât de puțincu acestea ,de preferabil doar în situații de urgență pentru a reduce poluarea mediului și consumul inutil de combustibil.
2. Reciclarea ar trebui făcută prin depozitarea deșeurilor pe categorii,folosindu-se locuri de reciclare/tomberoaneecologice,cel puțin 20 pe cartier.
3. Aspectele principale care s-au schimbat pe timp ce am crescutsunt: – tehnologia, amploarea domeniului tehnic – mentalitateacelor de vârsta mea – mijloacele de informare.