Tu ce faci de carantină?

În condiţiile actuale este important să te protejezi atât pe tine, cât și pe alții și să stai în confortul propriei casei ca să reduci răspândirea virusului. Carantina este un cuvânt care poate nu te sperie la început și te gândești că poți să dormi mai mult și că te poţi relaxa. Ca o mică vacanță. Dar după câteva zile de relaxare maximă parcă ai mai face și altceva.

Dacă te-ai săturat sa dai scroll pe facebook și să citești numai știri despre coronavirus atunci lasă telefonul jos și hai să faci cu timpul din carantină ceva util.

Ce ar fii să şi citim? Ce cărți să citești în carantină depinde în mare parte de gusturile fiecăruia. Poate vrei mister, romance, cărți istorice sau de specialitate.

Uite ce cărți îmi plac mie mult:

  • Cu sânge rece de Truman Capote.  Povestea începe la sfârşitul anului 1959 în America, Kensas. Patru membri ai unei familii îndrăgite de comunitate au fost ucişi într-o noapte, aparent fără motiv. Truman Capote s-a documentat timp de 6 ani pentru scrierea  acestei crime prezentând în paralel eforturile poliţiei şi acţiunile celor doi făptaşi. 
  • O mie nouă sute optzeci și patru (1984) de George Orwell. Acțiunea romanului are loc într-un viitor distopic și prezintă o parte din viața intelectualului Winston Smith care sub opresiunea guvernului totalitar al Oceaniei. Acesta visează la o rebeliune împotriva regimului după ce intră într-o relație amoroasă cu colega acestuia de muncă, Julia. 
  • l Conjuratia imbecililor de John Kennedy Toole. Devenit deja un roman clasic al literaturii comice, Conjuratia imbecililor este povestea lui Ignatius J. Reilly, un medievist în vârstă de 30 de ani, un soi de pierde-vară care își scrie „marea operă“ pe foi rupte din blocnotes și care își terorizează mama. Viața i se schimbă radical când, în urma unor întâmplări nefericite, aproape aruncat în stradă, Ignatius se vede nevoit să-și caute o slujba. Aventurile abia acum încep și Ignatius e prins într-un cerc de personaje care de care mai ciudate.

https://www.libris.ro/conjuratia-imbecililor-john-kennedy-toole-POL978-973-46-2551-2–p503378.html?click_code=4f0e81a73c4ad6cf638a3e45d852c24d

  • Prinţese necuviincioase de Linda Rodriguez McRobbie. Dacă vă așteptați să decoperinți în această carte povești despre prințese asemănătoare cu cele pe care le știți de mici, atunci vă înselați. ,,Prințesele adevărate nu au avut întodeauna de un final fericit’’, așa cum spune și autoare la începutul cărții. Veți descoperii că au existat și prințese nebune, uzurpatoare, petrecărețe, războinice, femei care au renunțat la multe pentru tron, sau la tron pentru dragoste sau libertate.
  • Pânza de păianjen de Cella Serghi. Pânză de păianjen este de fapt jurnalul Dianei, jurnal pe care îl parcurgem prin ochii Ilincăi, în timp ce aceasta citește în noapte caietele în care prietena ei și-a vărsat povestea din copilărie și până la maturitate. Cartea despre dragoste și prietenie, despre un București nedrept, cu diferențe de clasă și zbateri spre maturizări și deveniri, o are în centru pe Diana Slavu, o tânără care poartă în ea orgoliul sărăciei. http://blutopia.ro/de-citit/panza-de-paianjen-cella-serghi/

Dacă nu vrei să riști și să mergi în librării atunci poți alege varianta electronică de unde poți citi câte cărți vrei gratis.

Iată câteva siteuri de unde poți descărca cărți pdf.

http://www.101books.ru/

https://www.cartepedia.ro/raft?cat=69

Dacă ai o carte carte care îți place mult, mult, atât de mult încât ai vrea să știm și noi, scrie-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *