Plaja Bașcov, alternativa ieftină a litoralului pentru studenți

Puțin timp îi mai desparte pe studenți de mult așteptata vacanță de vară. După sesiune, ia-ți prietenii, cortul, chitara și fugi la Calafat! Distracția este garantată pe malul dunării, pe plaja Bașcov.

La o aruncătură de băț de Craiova, aproximativ o oră de mers cu mașina este orașul Calafat. Aflat la granița cu Vidin (Bulgaria), altă atracție turistică fiind podul Calafat-Vidin, acest oraș ne garantează o mini vacanță de vis, ideală pentru studenți datorită prețurilor foarte mici.

În fiecare week-end, plaja este plină de turiști care au ales să se distreze pe bani puțini. La cele 3 terase deschise, prețurile sunt pe buzunarul tuturor și șezlongurile sunt gratis. Peisajul te face să uiți că ești la Dunăre și nu la Marea Neagră.

Ai ocazia să îți faci prieteni noi la fileul de volei care este atracția plajei pe timp de zi. După fiecare meci de volei, regula nescrisă este să faci o baie în Dunăre. Bronzul este un alt pion principal. După ce ieși din apă, te bronzezi instant și acest bronz are și garanție, durează!

Te poți caza la una dintre renumitele căbănuțe de la Bașcov, unde s-au organizat cele mai tari petreceri. Ai la dispoziție spațiu amenajat pentru grătar, 4 paturi (în fiecare cabană), un frigider și toaleta în afara cabanelor. Toate acestea pentru numai 100 de lei.

Desigur, poți opta pentru cazare gratuită cu cortul pe plajă și nu vei fi singurul, în fiecare seară de vară sunt aprinse cel puțin 3 focuri „de tabără” , iar spre sfârșitul serii mai rămâne doar unul pentru că se unesc toți, formează prietenii, cântă, dansează și se distrează toată seara.

O vacanță aici adaugă, cu siguranță, în dosarul cu amintiri al unui student foarte multe file.

Bianca-Georgiana Pîrjol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *