O nouă săptămână de înscrieri la Facultatea de Științe Exacte. Ziua a VIII-a

La Departamentul de Fizică din cadrul Facultății de Științe Exacte s-au înscris puțini studenți până azi, 23 iulie. Până acum s-au înscris 20 de candidați dintre care doi posibil viitori studenți azi. „Studenții fug de științele exacte în general” au mărturisit aproape în cor membrii comisiei de înscriere.
„Fizica e foarte grea, nu îi mai motivează pe viitorii studenți. Locurile de muncă sunt prost plătite, iar șansele de a ajunge să predea în învățământ sunt foarte mici și iau decizia de a se orienta spre facultăți mai căutate: ISE, Drept, facultăți cu beneficii imediate. Eu le-aș recomanda pentru că cei care fac fizică cu adevărat și le place își vor găsi de lucru și vor reuși în viață”, a declarat George Stoenescu membru al comisiei de înscriere.
Fuga viitorilor studenților de fizică îi determină pe membrii comisiei să afirme că e pobibil ca din cele 20 de locuri bugetate o parte din ele să nu se ocupe în sesiunea din iulie: „dacă e să fiu realist poate în toamnă se vor ocupa locurile la buget, acum nu cred că sunt șanse, mai avem o săptămână”, a completat George Stoenescu.
La Matematică și Informatică și în weekend s-au înscris studenți
Șapte posibili viitori studenți, 5 la Informatică și 2 la Matematică și-au depus dosarul în acest weekend pentru unul din cele 154 de locuri bugetate. Luni au fost depuse 11 dosare de concurs pentru Informatică și numai 2 pentru Matematică.
La departamentele de Informatică și Matematică înscrierile continuă până pe data de 27 iunie 2012, ora 14:00, la sala 229.
                                                                                                                                           Claudiu VOICILĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *