Ușa e deschisă pentru toți!

O bună parte din secretariatele facultăţilor au, în medie, un program de 3 ore. Studenții sunt nemulțumiți. Totuşi, doar câteva fac excepţie de la regulă.

Facultatea de Litere are puse la dispoziție două ore. La fel, şi cea de Ştiinţe Exacte. Teologia şi Horticultura pariază pe trei ore. Agricultura are un orar de patru, pe când Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale are puse la dispoziţie minim 4 ore de lucru cu publicul. Ce-i drept,  studenții de la ultima facultate sunt mai norocoși.

Paula Motoi, secretară la Facultatea de Teologie Ortodoxă, lămurește: ,,Noi suntem obligaţi să afişăm un program. Acesta este de 3 ore, dar avem uşa deschisă, atâta timp cât studenţii au nevoie de noi. Şi este unul suficient de mare. În plus, ei au la dispoziţie toate informaţiile online.”

Se pare că o angajată nu e de acord cu neplăcerile celorlalţi:

,,Trebuie luat în calcul volumul de lucru care trebuie pus la dispoziție studenților, pe care-l avem noi. E foarte mult, este extrem de mult. Nu există timp fizic ca să le faci pe toate!”, reclamă o altă secretară, de la Facultatea de Horticultură.

În străinătate, lucrurile stau diferit, și asta se vede cu ochiul liber. Sebastian Briceño, fost student al Universităţii din Lima, spune că  programul lor era de dimineața până seara.

Din rândul celor care le trec pragul, mulți recunosc că orele dedicate publicului nu sunt de ajuns. Claudia Cocoș, studentă în anul I la Jurnalism, obiectează: ,,trebuie să plec de la cursuri ca să pot să ajung aici, chiar şi pentru un lucru minor ca o adeverinţă!”

Irina BUSUIOC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *