,,Uneori chiar imi place sa ne certam pentru ca ne intrecem in replici inteligente”


Conflictul dintre generații a reprezentat mereu o situație ce se ivește în majoritatea vieților adolescenților, în acele momente de tensiune,vulnerabilitate și diverse faze delicate generate de emoțiile vârstei.
Am stat de vorbă cu câțiva tineri studenti și i-am întrebat de la ce pornesc aceste conflicte și cum rezolvă problema respectivă.

Constantin Virtejaru anul I Informatica – Facultatea de Stinte Exacte
-„…Probabil din prea multă adrenalină şi încăpăţânare. De cele mai multe ori îmi spun punctul de vedere, atât cât pot, apoi se remediază de la sine”.
Andrei Gheorghe anul II Facultatea de Litere – Comunicare si Relatii Publice:
-„De la conflictul de opinii. De obicei cand exista astfel de situaţii plec de acasă”.
Andrada Matei anul I Facultatea de Litere Romana-Engleza
-„Reacţionez impulsiv sinceră să fiu, adică ridic tonul. Conflictele dintre noi pornesc de obicei tot din acelaşi motiv, dacă sunt supărată eu deja de la un lucru şi ei vin şi mai îmi spun ceva, atunci mă aprind şi mai tare. De remediat eu remediez de obicei. Încerc după câteva minute să vorbesc frumos ca să nu rămânem aşa supăraţi pe termen lung. Și schimb subiectul discuției, încerc să vorbesc despre alte lucruri mai pozitive să detensionez atmosfera”
Ionel Tureac anul II Facultatea de Litere – Comunicare și Relatii Publice:
-„Conflictele pleacă de obicei de la faptul că nu mă încadrez în bugetul alocat pentru buzunar. De obicei sunt calm, nu reacționez nervos”
Daniel Fortan anul I Facultatea de Automatică
-„Zilnic se întâmplă să am o ceartă cu părinții mei și toți trei suntem căpoși. Având în vedere faptul că eu sunt fiul lor, nu le pasă dacă am dreptate sau nu, tot eu sunt cel vinovat”.
Maria Nicolae anul I Facultatea de Litere – Comunicare și Relații Publice
-„Consider că depinde de temperament. Eu una imi spun punctele de vedere, ripostez și încerc să-i fac să mă înțeleagă, iar dacă nu ajungem la un numitor comun îi las în pace și fac tot ce știu. Bine, nu avem discuții grave, dar ți când avem știu să-mi susțin opinia”.
Flavia Socoteanu anul I Informatica – Facultatea de Ștințe Exacte
-„De cele mai multe ori aștept și apoi discutăm până ajungem la un numitor comun. Nu consider că aceste certuri ar fi un impendiment”
Sursa citata
-„În ziua de azi nu mai rezolv conflictele cu părinții, nu am timp pentru așa ceva, e diferenta prea mare de mentalitate. Pur și simplu incerc să evadez din situația respectivă, sau dacă am chef mă cert cu ei”.

Teo Argint anul I Facultatea de Litere, Jurnalism și Ștințele Comunicării:
-“De obicei, conflictul pornește de la păreri diferite despre școală, despre viitor,pentru că suntem generații diferite și e normal să gândim diferit. De obicei, cu mama mă cert, dar ne împăcăm repede. Uneori chiar îmi place să ne certăm pentru că ne întrecem în replici inteligente. Sunt și certuri mai serioase, la care reacția mea pentru câteva minute bune e groaznică,în sensul că mă enervează ușor și nu vreau să mai vorbesc cu ea. Dar trec rapid și revenim la normal”
Cristina Ibinceanu anul II Facultatea de Litere – Comunicare si Relatii Publice
-„Dacă am o ceartă cu părinții, indiferent de părerea lor încerc să le explic că eu am dreptate. De obicei încep de la faptul că sunt o fire mai încăpățânată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *