Ştiri 1-15 mai

de Florentina Decă
Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2011

Cea de-a zecea ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului va avea loc şi anul acesta între 9-15 mai. În judeţul Dolj, elevii şi studenţii vor organiza proiecte care să marcheze cele şapte zile de voluntariat. Liceul Teoretic „Henri Coandă” susţine, în parteneriat cu Deutscher Lesesaa, o dezbatere pe tema violenţei pe 13 mai, între orele 10.00-12.00, în Universitatea din Craiova. O zi mai târziu va avea loc o altă acţiune a acestora ce se va desfăşura la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, având ca subiect „voluntariatul internaţional.” Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment naţional anual, menit să mobilizeze organizaţiile şi voluntarii pentru dezvoltarea comunităţii. Prin cele şapte zile se mai urmăreşte atragerea sprijinului instituţiilor şi cetăţenilor pentru activitatea ONG-urilor şi recunoaşterea meritelor acestora.

Congres naţional AIESEC la Craiova

AIESEC Craiova organizează în perioada 12-15 mai „Congresul Naţional”. Peste 130 de tineri, membri ai comitetelor de conducere din reţeaua AIESEC la nivel naţional, concep strategii de dezvoltare aliniate viziunii globale. Scopul conferinţei este acela de a stabili planul de activitate al organizaţiei pentru următorii doi ani, concretizat în proiecte și programe de educare și dezvoltare locale, naționale și internaționale. AIESEC urmăreşte susţinerea tinerilor proactivi, responsabili şi capabili să se implice în educaţia elevilor şi studenţilor. În cadrul congresului vor avea loc decernări de premii pentru comitetele locale cu cele mai bune rezultate.

Simulare de admitere la UMF

În data de 14 mai Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova organizează simularea concursului de admitere. Cei care doresc să participe se pot înscrie în perioada 2-13 mai, în intervalul orar 9.30-14.00. Viitorii candidaţii îşi vor putea testa cunoştinţele pentru specializările Medicină, Medicină dentară, Farmacie,Moaşe, Asistenţă medicală generală, Tehnică Dentară, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare. Numărul maxim de partipanţi este de 250, în ordinea înscrierilor. Pentru susţinerea acestei simulări, candidaţii trebuie să plătească o taxă de 50 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *