,,Îmi place să fiu şeful meu”

de Lavinia Ureche

Ştefania Bătrînca este o persoană ambiţioasă, iar meseria de jurnalist o motivează şi mai mult. A absolvit specializarea de Jurnalism a Facultăţii de Ştiinţe Sociale, anul acesta, fiind una dintre şefele de promoţie (cealaltă fiind Adriana Mălăescu). În prezent, lucrează la Gazeta de Sud, la Jiunimea și a avut un proiect şi cu TVR Craiova, unde a colaborat la o emisiune pentru studenţi.

     A ales jurnalismul pentru că i-a plăcut dintotdeauna să scrie. Și-a dat repede seama că e nevoie de multă muncă, ore întregi pe teren și în redacție, timp și grijă în căutarea subiectelor și a surselor, atenție la scrierea materialelor. Nimic, însă, nu o descurajează. Dimpotrivă, speră să ajungă nu undeva mai sus, ci cât mai sus.
Îi place să ia inițiativa și să coordoneze: „Îmi place să fiu șeful meu”. Preferă jurnaliștii americani, Katie Couric, în mod special, iar din publicistica românească, îl apreciază pe Andrei Pleșu. Dintre televiziune, radio, presă scrisă o preferă pe cea din urmă. Ștefania a mărturisit că o deranjează foarte mult lipsa de profesionalism și lipsa de respect din presa românească și craioveană.

„Au fost momente în care am vrut să renunț”
   Pentru că nimic nu a venit ușor și a trebuit să munceasca foarte mult, Ștefania a avut momente în care a crezut că va claca, momente în care nu a vrut să mai facă nimic. A trecut peste toate. Acum este de părere că în această meserie nu trebuie să renunți, orice s-ar întâmpla: ,, Eșecurile vin intotdeauna, iar tot ceea ce trebuie să faci este să mergi mai departe, să lupti.” Au ajutat-o oamenii din jur, care au crezut în potențialul ei. O mențiune specială pentru doamna X.:,,Când simți că nu mai poți, o suni pe d-na X. și îți va da o doză de optimism. Ea crede în tine, crede în noi, crede că putem schimba ceva.    

     Ștefania este pasionată de șofat și face asta în fiecare zi. Îi place să se dea cu rolele, să joace tenis și să citească. Înainte să adoarmă își face timp și pentru altă plăcere de care nu se poate bucura oricând: FILMUL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *