Water for Elephants (2011)

Water for Elephants (2011) este un film în regia lui Francis Lawrence, fiind inspirat din romanul cu acelaşi nume al autoarei Sara Gruen. Pelicula îi are ca actori principali pe Robert Pattinson (Jacob Jankowski), Reese Witherspoon (Marlena) şi Christoph Waltz (August Rosenbluth).

Jacob Jankowski este un bătrân ce îşi reaminteşte experienţele trăite în compania cunoscutei trupe de circ Benzini. În anii 1930 acesta era un tânăr student la medicina veterinară. Cu o săptămână înainte de examenul de absolvire, acesta primește o veste care îl dă peste cap – părinții lui au murit într-un accident de maşină. Hotărât să își schimbe viața radical, el renunţă la tot și ajunge într-un tren plin cu oamenii unui circ ambulant.

August Rosenbluth este directorul circului, iar Marlena este frumoasa lui soție. Deși aparent par fericiți, ea se îndrăgosteşte de tânărul  Jacob şi în tot acest timp trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. În căutare de faimă și de bani, August cumpără un elefant, iar pe parcusul filmului acesta își arată cruzimea față de animale. Elefantul pe nume Rosie are un rol cheie în acest film, ajutându-i pe cei doi protagoniști, după multe încercări prin care trec, să fie împreună.

Filmul este o poveste emoţionantă despre lumea circului și încercările prin care trec animalele ca să fie dresate.

de Claudia Pătraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *