Cum înveți ușor și rapid o limbă străină

Știm cu toții că nimeni nu va putea învăța o nouă limbă peste noapte, dar cât timp durează cu adevărat?Există multe moduri de a învăța, iar în acest articol Georgiana Elena Dilă, profesor universitar de limba engleză, cunoscător de limba spaniolă și franceză o să ne spună despre mai multe metode prin care putem învăța ușor și rapid o noua limbă, și o studentă ne va spune despre experiența sa de a învăța o limbă cu ajutorul unei aplicații.

Trebuie mai întâi să fim dedicați acestei activități și să ne concentrăm pe ce satisfacție ne oferă această oportunitate. În era tehnologiei putem spune că ne ajuta aplicațiile precum Duolingo, Babbel sau Anki, deoarece cu toții ne folosim smartphone-urile mult. Aceste aplicații oferă diferite metode – de la cartonașe, la repetiție și exersare de noi cuvinte, ne spune profesoara.

Pentru persoanele care preferă o metodă mai clasică este important să studiem zilnic limba pe care vrem să o învățăm, să ascultăm cât mai mult un nativ vorbind acea limbă, prin programe tv, emisiuni de radio, seriale, știri. De asemenea, este important să încercăm să citim cât mai mult în acea limbă și chiar să găsim pe cineva cu care putem purta conversații, cât de scurte, pentru a putea exersa ceea ce am studiat până în acel moment. Cel mai important este să ne familiarizăm cu cât mai multe cuvinte noi și apoi să le folosim cât de des este posibil. Perseveranța și dedicarea noastră vor avea mereu roadele așteptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *