„La Chunga”, ultima reprezentație

Trupa de teatru „Theatron” pune în scenă ultima reprezentație de dinainte de vacanță. Joi, pe 29 mai, spectatorii sunt așteptați în Sala Mare a  Casei de Cultură a Studenților, de la ora 19:00. Intrarea este liberă.

În regia lui Ștefan Florescu, piesa „La Chunga” urmărește să atragă atenția pasionaților de teatru: ,,Am ales această piesă datorită calității sale, pentru că a fost scrisă de Mario Vargas Llosa . Pentru că per ansamblu, are o acțiune modernă, actuală, care poate rezona cu publicul. Nu în ultimul rând, personajele sunt tinere, dinamice, conduse de pasiune.”

Temele principale ale spectacolului sunt sărăcia, educația și alcoolul. Și modul prin care alcoolul ajută la eliberarea spirituală a oamenilor, care nu duc lipsă de aceste atribute.

Chunga este o femeie care deține un bar pentru oameni săraci, la periferia unui mic oraș din Peru. Într-o seara, Josefino, plasatorul de fete al unui bordel local își amanetează iubita, pe Meche, la jocul de cărți. Chunga acceptă oferta, iar cele doua femei își petrec noaptea împreună, în camera de lângă bar. 

În acea noapte, Meche dispare și de atunci, nimeni nu a mai văzut-o. Apoi, fel de fel de întâmplări sunt imaginate de gașca de cartier, „Neînvinșii”. Diferența dintre esență și aparență iese în evidență prin ceea ce e crezut initial, și ceea ce s-a întâmplat, defapt.

Cea care o să întruchipeze personajul principal se numește Anamaria Mihai. Miruna Moantă va da viață lui „Meche”, ultima cucerire a lui Josefino. Iar Paul Cucu, Andrei Stanciu și Ștefăniță Diaconescu vor interpreta  personaje precum Josefino, Maimuță și Lituma, membrii găștii de cartier.

 În aprilie, tinerii din trupa studențească au pus în scenă aceeași piesă la Festivalul Internațional de Teatru de Tineret ,,Apollo”, de la Alba-Iulia.

,,La Chunga” este o dramă latino-americană  de Mario Vargas Llossa, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 2010. Coordonatorul trupei de teatru mai adaugă: Piesa este un labirint de îngeri și demoni , pune întrebări și trezește conștiințe și cred că poate avea un mesaj, iar acest mesaj va determina cel puțin o conștiință să se intrebe: de ce?”.

Irina BUSUIOC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *