THEATRON te vrea!


Trupa studențească  ,,Theatron”  recrutează. Studenții din Craiova pot să participe la preselecțiile de joi, 8 mai. Acestea vor avea loc la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 19:00.


Întrebat despre cum l-a ajutat experiența în acest domeniu de până acum, Paul Cucu, membru și student al Facultății de Drept și Științe Adminstrative, își dă cu părerea:  ,,Sunt în trupă de 4 ani, am venit la invitația unei prietene care mi-a spus că avea nevoie de cineva pentru figurație.


Am rămas pentru că am început să fiu atras de modul de lucru al regizorului, pasiunea pe care o avea pentru asta, să învețe câțiva copii de liceu să exprime o stare, să priceapă un text în subtilitate. Pe parcurs, am învățat să nu mă ascund de ce simt, să nu fiu jenat atunci când intru pe scenă de teamă că oamenii ar putea să vadă cine sunt.”

Recent,între 11 și 14 aprilie, tinerii din trupa studențească au participat la Festivalul Internațional de Teatru de Tineret ,,Apollo”, de la Alba-Iulia. Au pus în scenă piesa ,,La Chunga”, scrisă de Mario Vargas Llossa, în regia îndrumătorului lor, Ștefan Florescu.

Promovarea a fost făcută cu sprijinul Cercului de PR (n.r.- Public Relations) al Casei de Cultură a studenților.

,,Theatron” este o trupă de teatru de amatori , ai cărui membri sunt studenți la diverse facultăți ai Universității din Craiova. Activitatea din trupă  îi ajută să se cunoască mai bine pe ei înșiși , să-și învingă temerile și să-și dezvolte aptitudinile de atitudine și comportament , pentru o mai ușoară integrare în viața socială. În decursul activității sale, a obținut mai multe premii în cadrul festivalurilor de teatru studențesc din țară.Printre piesele puse în scenă de până acum, se numără : ,,Casa nebunului”,  ,,Patima roșie”, ,,În căutarea sensului pierdut”,  ,,Emma”,  ,,Așteptându-l pe Godot”, ,,Delir în doi”, ,,Tabloul”, ,,Omul de zăpadă”, ,,Maestrul”.

 Irina BUSUIOC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *