Alegerea facultății, un test greu

Alegerea unui domeniu de studiu poate fi o provocare pentru viitorul absolvent de liceu. Cu puțin ajutor, totul se poate rezolva. Fie că aleg singuri, fie că sunt influențați, ei trec pragul facultății deciși să se înscrie. Am stat de vorbă cu viitorii studenţi ca să vedem după ce criterii își aleg ei specializarea.

Tu după ce criterii ţi-ai ales specializarea?

Claudia Predilă
Claudia Predilă (Jurnalism): A fost greu să decid ce facultate aș vrea să urmez pentru că, din păcate, sistemul de învătământ nu ne oferă prea multe perspective și viziune. Îmi place domeniul comunicării, iar specializarea pe care am ales-o este o provocare. Îmi place acest domeniu, deoarece iți oferă posibilitatea de a scoate adevărul la iveală, de a acționa liber. Îmi doresc să învăț cât mai multe lucruri, pe care mai târziu să le pot pune în practică. Vin să mă înscriu cu capul plin de idei și sper să reușesc.

Cristian Bibescu
Mădălina Țîrcomnicu (Română-Germană): Vreau să învăț limba germană. Vreau să fiu traducător. Verișorul meu a plecat în Germania și asta m-a influențat în alegere.

Mădălina Diaconu (Română-Engleză): M-a influențat sora mea, care e aici. Am terminat „Pedagogicul’’și am vrut să continui pe aceeași filieră.

Cristian Bibescu (Management): M-am orientat după ceea ce se caută. Îmi și place domeniul. Vreau să ajung cât mai sus.

Andreea Florescu

Cristina Făfăneață (Română-Engleză): Asta am vrut să fac. Vreau să mă fac profesor de engleză. Am urmat o filieră teoretică și am vrut să continui.

Ana-Maria Vasilică (Jurnalism): Mă fascinează domeniul. Inițial, am vrut la Timișoara, dar m-am răzgândit. Aici e și mult mai aproape de casă. Prietenii nu erau o problemă, puteam să-mi fac alții.
Maria Ruță

Andreea Florescu (FEAA, Jurnalism, Română-Engleză): M-am orientat după numărul de locuri de muncă. Nu au fost persoane care mi-au influențat alegerea. A fost alegerea mea și nu știu dintre care specializări o să aleg.

Elena Cătălina Iacob (Jurnalism): Voiam să urmez partea umanistă. Îmi place foarte mult comunicarea. Consider că exprimarea în scris este mult mai ușoară.

Maria Ruță (Jurnalism, Matematică): Matematica mi-a fost insuflată de către profesoara de meditații, în clasa a XI-a. Jurnalismul l-am ales pentru că mă consider o persoană dezinvoltă și cred că m-aș descurca. Îmi pare un mediu prielnic.

Alexandru GOȘEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *