Ucraina are nevoie de ajutorul nostru


Universitatea din Craiova  leagă relaţii de cooperare cu Institutul Politehnic din Kiev, care a avut  recent doi reprezentanţi în Craiova: un consilier la Centrul de Inovare din Kiev și un angajat la Biroul de Relații Internaționale la Universitatea din Kiev. Aceştia au venit în România printr-un proiect cu finanţare europeană, proiect ce urmăreşte construirea unei piste de legătură între cercetare şi inovare. Reprezentanţii ucraineni  sunt parteneri în cadrul proiectului NoGap împreună cu IPA Craiova (Institutul de Proiectări și Automatizări). Acţiunile lor vizează schimbul de experienţă între rezultatele cercetării parcului tehnologic din Kiev şi IPA Craiova.

„Ne-am propus o cooperare între Centrul de Cercetare al Universităţii din Kiev şi cercetătorii Universităţii din Craiova. Am semnat un acord cu reprezentanţii în România. Parteneriatul are ca principal obiectiv schimbul de tehnologii şi promovarea de tehnologii aduse în cele două instituţii. De asemenea, ne propunem să avem proiecte comune şi aplicaţii comune la proiecte. Ucraina are nevoie de ajutorul nostru. Este un stat care acum se apropie de structurile europene, iar universităţile de acolo nu au experienţă în acest sens”, a spus  Radu Constantinescu, director Cercetare Științifică la Universitatea din Craiova.

Universitatea din Kiev este una din cele mai mari universităţi din Europa de Est, având cinci laureaţi ai Premiului Nobel în decursul istoriei. La această universitate au studiat Mendelev, dar şi Antonov, inventatorul celui mai mare avion din lume.


Amelia TUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *