Asociaţiile studenţeşti, porţi deschise către carieră

 

În Universitatea din Craiova sunt 12 asociații studențești: Asociația Studenților din Facultatea de Litere din Craiova (A.S.F.L.), Asociația Studenților din Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică (O.S.A.C.E), Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie (A.S.F.E.F.S.K), Organizaţia Studenţilor Politehnişti Profil Electric din Craiova (O.S.P.E.C ), Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Agricultură şi Horticultură (A.S.F.H), Asociaţia Studenţilor în Drept din Universitatea din Craiova (ASD-UC), Asociaţia Studenţilor Teologi din Craiova (A.S.F.T.C), Organizaţia Studenţilor din Facultatea de Mecanică din Craiova (O.S.F.M), Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Sociale din Craiova (A.S.F.S.S.C), Asociaţia Studenţilor de la Facultatea de Chimie şi Biochimie (A.S.C.B), Asociaţia Studenţilor în Fizică din Craiova (A.S.F.F.C.), Asociaţia Studenţilor de la Facultatea de Matematică-Informatică (A.S.S.M.I).

Aceste asociaţii au ca principal scop voluntariatul, iar implicarea studenților duce la realizarea multor proiecte importante atât pentru aceștia, cât și pentru Universitatea din Craiova. „Cariera ta contează ”, „Studenții noștri pot mai mult ” sunt doar o mică parte din proiecte la care studenții au contribuit.

Diana Rotaru (Litere, II, română-engleză) face parte din Asociația Studenților din Facultatea de Litere (ASFL). Ne-a împărtășit impresiile sale cu privire la voluntariat: „Implicarea într-o astfel de asociație are numeroase avantaje, precum dezvoltarea la nivel comunicațional, depășirea timidității, și desigur, ocuparea timpului liber cu activități interesante. Este o experiență benefică pentru fiecare student în parte”.

Proiectele acestor asociații variază de la concursuri, la training-uri, de la schimburi de experiență inclusiv în străinătate, la proiecte legate de carieră. Astfel, studenții ajung să facă performanțe în cariera de mai târziu.

Raluca Stamatescu, președintele Asociației Studenților din Facultatea de Litere, spune că: „Este important să faci ceva util în timpul tău liber, astfel că, implicarea într-o asociație elimină rutina orelor de curs și mai mult decât atât, îți dezvoltă unele aptitudini pe care nici nu banuiai că le aveai. Așadar, alege voluntariatul, alege asociația facultății tale.”

Miruna CIOBANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *