Auzim foarte des că mass-media este a patra putere în stat. Vrem nu vrem, ea face parte din viaţa de zi cu zi a fiecăruia. Fie că o urmărim în mod voit sau ajunge la noi prin cunoscutele reţele sociale, ne influenţează mai mult sau mai puţin realitatea. În aceste condiţii, am vrut să vedem cât de prieteni sunt studenţii craioveni cu presa, în special cea locală.
Cei mai mulţi care au răspuns cât de cât, au recunoscut că nu prea sunt familiari cu acest subiect, preferând să îşi ia informaţiile necesare de pe internet, dar şi că a trecut ceva timp de când au deschis o pagină de ziar local sau au urmărit o televiziune craioveană.
Sorin.P (Facultatea de Inginerie Electrică, IV), întrebat de calitatea presei din Craiova, a rostit, cu dezamăgire pe faţă, „slabă, foarte slabă”. Zice că s-a săturat să tot vadă ştiri despre „accidente sau bătrâni nemulţumiţi” şi ar vrea să citească „materiale bune” despre locuri frumoase din Oltenia. De la viitorul inginer am mai aflat că ştia doar de existenţa unei singure publicaţii din Craiova, iar cât despre televiziuni, a mărturisit că obişnuia să urmărească TVR Craiova.
Chiar dacă şi ea se află printre cei care urmăresc rar de tot presa locală, Andreea.N (Drept, II) îşi aduce aminte că ultima data când a deschis ziarul titlurile erau „exagerate”. Zice că, pe lângă lipsa timpului, este de acord că şi calitatea materialului mediatic este unul dintre motivele pentru care nu se uită la presa locală. Spune despre conţinut că este un fel de „formă fără fond”. Vrea să vadă un echilibru între ştirile pozitive şi cele negative şi ar dori să citească despre „oamenii frumoşi” pe care Craiova îi are şi despre activităţile culturale.
Ceilalţi studenţi pe care am încercat să-i întreb, au fugit ca de cursuri şi seminare, când au văzut despre ce trebuiau să-şi dea cu părerea. „N-am nevoie de presa locală, ştiu eu mai bine cum să mă informez”, a spus unul zâmbind, grăbit, ce-i drept.