Subiectul de licență, o alegere dificilă

 

Lucrarea de licență este punctul final al studiilor universitare şi ridică, în fiecare an, semne de întrebare atât studenților din anul terminal, cât și bobocilor.

Am avut-o alături de noi pe Oana Cătălina Ciobanu (Litere-Comunicare și relații publice, III). Subiectul său a fost legat de marketing, ceea ce i-a facilitat redactarea lucrării, pentru că, după cum spune „este un subiect actual, aflat mereu în continuă dezvoltare, așa că am găsit o mulțime de articole care să mă ajute în elaborarea ei”.

Pe lângă dificultatea alegerii unui subiect apar și nemulțumiri cum sunt cele ale Oanei Lavinia Vălău (Litere-Traducere și interpretare, III) legate de perioada de informare-documentare. Această problemă ar putea fi rezolvată „dacă la sfârșitul celui de-al doilea an s-ar stabili lista cu subiectele pentru lucrarea de licență”.

Majoritatea studenților știu deja din cel de-al doilea an de facultate care ar fi tema pe care să se axeze în realizarea lucrării, lucru ce le permite să-și adune din timp materialele necesare. Lupta este mereu aceeaşi: să ştii ce vrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *