Cum să reziști la cursuri

Anul universitar a început deja de 23 de zile. Trezitul devreme și statul până târziu la cursuri a redevenit obișnuință. Pentru studenți și profesori aceste lucruri pot fi obositoare, dar sunt metode pentru a rezista pe parcursul zilei.

 

 

Pentru cei care caută un sfat, acum l-au gasit.

 

 

1. Mudra sau yoga degetelor – este tehnica prin care ținem degetele și mâinile într-un anume fel pentru a obține un anumit efect. Fiecare mudră are efectul său, este nevoie de concentrare și exerciții de respirație. Aceste tehnici sunt practicate în multe religii și reprezintă medicina energetică.

Mudra cunoașterii – atingeți vârful degetului mare cu vârful degetului arătător timp în care celelalte 3 degete stau întinse. Îmbunătățește cunoștințele, mărește concentrarea și previne insomnia.

 

 

 

 Mudra golului – ţineți degetul mijlociu în palmă și apăsați-l cu degetul mare. Reduce moloșeala din corp și tristețea.

Mudra vieții – se face prin atingerea degetului mare, degetului mic și inelarului, timp în care celelalte două stau întinse. Îmbunătățește vederea, imunitatea, devii mai activ și te scapă de oboseală.

2. Respirația –inspiră pe nas și expiră pe gură. Regula este simplă, ne relaxează și ne scapă de senzația de stres.

Exemple de exerciții:

– inspiră cât poți de mult, păstrează aerul pentru 5 secunde, apoi expiră; repetă de câteva ori.

– inspiră încet și profund, expiră rapid, repetă de câteva ori.

– blochează nara stângă cu un deget, inspiră adânc, când ai ajuns la apogeu blochează și nara dreaptă și expiră pe cea stângă; reia exercițiul alternând.

3. Ochii – aceștia obosesc primii. După ce ai stat mult timp în fața unui monitor ai nevoie de o pauză. Exercițiile pentru ochi ajută mult. Uită-te la un punct îndepărtat; desenează litere pe pereți, din privire; clipește des sau roteșteți ochii în sensul acelor de ceasornic și apoi invers.

 

4. Alimentația – o hrană sănătoasă poate fi soluție pentru orice. Cerealele integrale, ciocolata, migdalele, ouăle, fructele, pastele și multe altele sunt mai utile decât 2-3 cești de cafea.

5.  Imaginația – când simți că ai ajuns la limită doar retrage-te în cel mai fericit loc din mintea ta. Atitudinea pozitivă și vizualizarea pot face minuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *