Ce-mi place la TV

Generația noastră, millennials, cum ni s-a spus, trăiește aproape 24/24 conectată. Avem întotdeauna smartphonul la îndemână. Unii nici nu mai au televizor acasă. Întreabă-ne: „De ce nu te mai uiți la TV?”. Răspunsul o să fie: „Nu am ce să văd, mai bine mă uit pe youtube”. Mai avem ce vedea. Să începem să îi contrazicem.


Pastila de limbă

Am auzit tot mai des în jurul meu acest lucru. Acesta este adevărul – nu mai citim, dar nici la televizor nu prea ne mai uităm. Dacă ai căutat chiar acum „să știi” sau „să ști” pentru că nu erai sigur cum trebuie scris atunci emisiunea asta este pentru tine.

Probabil ți-ai zis că e ultima oară când vei căuta pe google, dar știm amândoi că nu e nici prima și nici ultima dată. Uită-te la „Pastila de limbă”! Ai doar de câștigat. Emisiunea este prezentată de Radu Paraschivescu și este difuzată pe Digi24.  Emisiunea durează doar câteva minute, dar în puținul timp ți se explică unde ai greșit.


România, te iubesc!

Emisiunea este prezentată de Cristian Leonte. Anchetele și reportajele arată adevărata Românie. Cu autorități care nu știu ce să facă,  copii care nu și-au văzut părinții plecați de mult prea mult timp la muncă în străinătate, problemele învățământului și ale sistemului de sănătate, furtul de lemn, analfabetismul, violența domestică și seria ar putea continua. Dacă tot am ales să rămânem în țară, hai să nu mai închidem ochii și să facem o schimbare.  Ne amimtim că suntem români  decât de 1 Decembrie.


Teoria Big Bang

În centrul serialului de comedie cu numeroase premii se află Leonard și Sheldon. Ei sunt doi tocilari care încearcă să se adapteze. Dacă stai la cămin și ai un coleg de cameră care îți face zile fripte uitați-vă împreună pe Comedy Central. Terapia prin râs va funcționa.


Profesioniștii cu Eugenia Vodă

  „Să comunicăm ca şi cum am fi în Siberia, de unde nu ştim dacă ne vom mai întoarce”, asta spunea Eugenia Vodă într-un interviu pentru Jurnalul Naţional.

Studenții la jurnalism  trebuie să urmărească emisiunea Eugeniei Vodă. Totul este foarte bine gândit. De la alegerea luminii și până la întrebările adresate invitatului, totul este pus la punct. Prezentatoarea este foarte bine documentată, știe să empatizeze cu invitații, pune cele mai incomode întrebări cu zâmbetul pe buze și reușește ca la finalul emisiunii să contureze portretul invitatului.

Regina Ana a Românei, Tamara Buciuceanu, Gheorghe Dinică, Ion Țiriac, Vlad Irimia (Tataee de la B.U.G. Mafia), Nicu Constantin, Gică Petrescu, Dem Rădulescu și mulți alți politicieni și actori au fost în studiourile de la TVR 1.

Un interviu e ușor de făcut atunci când l-ai pregătit. 

Garantat 100%  e o opțiune la fel de bună.


South Park și Family Guy

„Viața cu Louie”, „Copiii de la 402”, „Ed, Edd și Eddy”, „Samurai Jack” sunt doar o mică parte din copilăria noastră. Aceste desene au rămas în trecut, nu mai sunt difuzate, dar ne aducem aminte cu plăcere de ele. Filmele Disney sau anime-urile(desene japoneze) le-au înlocuit. 

Cele două seriale animate de la Comedy Central au puncte comune. Se folosește umorul negru, sunt abordate teme controversate și se face referire la multe situații. Amândouă sunt o parodie, la aproape orice. Acest gen de umor nu este pentru toată lumea, dar studenții  îl  vor aprecia. Poate că asta e următoarea treaptă.


iLikeIT

Ca student la Automatică trebuie să fii în permanență conectat și informat. Emisiunea lui George Buhnici îți arată cele mai noi tehnologii și cum să le folosești. Recenziile și invitații te ajută să iei cele mai bune decizii.


În Grădina Danei și  Viața Satului

Facultatea de Agronomie și Facultatea de Horticultură scot în fiecare an zeci de absolvenți. Unele lucruri le înveți în facultate, pe altele însă trebuie să le înveți din experiență.

Vezi ce a funcționat la alții, ce tehnologii se folosesc la marile ferme de afară, când și dacă intră subvențiile oferite de statul român, cum să îți începi afacerea și multe altele.


Apropo Tv, Cronica Cârcotașilor sau Starea Nației sunt alegerea perfectă dacă ești un student la teatru. Ai nevoie de puțină culoare și asta te-ar putea ajuta în improvizație. Repețiile sunt lungi și obositoare. Fii tu spectatorul din sală pentru un moment!


TV Paprika – Jamie Oliver

Învață să gătești cu Jamie. Mâncarea de la cantină poate că nu îți place, pachetul de la mama nu a ajuns încă sau ai rămas fără bani. Viața la cămin e grea și trebuie să înveți să te descurci singur.

Jamie Oliver este un bucătar excepțional. Pentru el contează calitatea și simplitatea ingrendientelor. Atunci când te uiți la el simți că faci parte din poveste și ești un membru important al familiei. Vei învăța să gătești din 5 ingrediente și în 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *