“Ce e diferit nouă ne place”

Studenţia este o perioadă  în care pe lângă cursuri, tinerii îşi doresc să participe la cât mai multe activităţi, evenimente care să le deschidă privirea spre noi oportunităţi.  Am întrebat câţiva studenţi la ce fel de evenimente şi-ar dori să participe şi ce le-ar plăcea să se organizeze în cadrul Universităţii.

Cristina Moţatu (Jurnalism, I)  şi-ar dori să se reorganizeze târgul ţărilor „să fie standuri cu mai multe ţări, fiecare ţară sa vină cu hainele lor tradiţionale, cu mâncare, cu dulciuri, iar în spate să aibe un ecran în care sa ne prezinte locuri pe care poţi să le vizitezi”. Acest eveniment, spune ea, ne-ar face să fim interesaţi şi de alte ţări.

Aceeaşi idee o are şi Bianca Staicu (Geografie, I) ”Ar fi foarte interesant să se organizeze un eveniment care să marcheze tot ce ţine de lumea orientală: tradiţii, obiceiuri. Ar fi chiar benefic ca un om să ştie alte traditii,  diferite de ale noaste”.  Încântată, aceasta spune că lumea o să fie deschisă: “Ce e diferit nouă ne place”.

Pe holuri, aşteptând un coleg, Nicolai Ţurcan (Romana-Engleză), spune că şi-ar dori un eveniment în care diferite companii să-şi prezinte oferta de muncă şi să recruteze studenţii:  “Să povestească despre ce lucrează ei, cum lucrează, ce trebuie să ştie”. Acesta spune uşor supărat  că îşi doreşte aşa ceva la toate facultăţile “De obicei numai la informatică, la celelalte facultăţi nu se organizează aşa ceva”.

De asemenea şi Armand Salomu (Automatică, I), vrea mai multe evenimente pentru potenţialele joburi: “Chiar ar fi de ajutor!.”

„Mi-ar plăcea să se organizeze conferinţe şi prelegeri pe diverse teme care să se plieze intereselor noastre, care să ne fie utile viitoarelor examene care ne aşteaptă şi care, totodata să ne îmbogăţească bagajul de cunoştiinţe”, explică Maria Ştefan (Drept, IV). Pe lângă asta, studenta spune că şi-ar mai dori să se organizeze şi excursii: „Pentru că mi se par mai potrivite unei bune dezvoltări, acumularii de noi experiente. Suntem la vârsta la care, cred eu, suntem dornici de a cunoaşte oameni şi locuri noi.”

Mihai Văduva (Automatică şi Formare Aplicată, II) spune că şi-ar dori să se organizeze mai multe concursuri: ”în programare, robotică. Ar fi utile”.

De aceaşi părere este şi Carmina Bădoi (Automatică, II): ”Orice activităţi distractive dar şi educative în acelaşi timp. Jocuri, competiţii legate de programare, de fizică”. Ea crede că prin acestea s-ar învăţa mult mai uşor.

De asemenea, unii dintre studenţi spun că nu-şi doresc nici un eveniment nou sau activitate în afara cursurilor. Ciprian Raicea (Drept, IV), zice liniştit că nu îi place să participe la astfel de evenimente şi nu şi-ar dori să se organizeze nimic nou.

De la târguri, conferinţe, competiţii, evenimente pentru potenţiale joburi, pană la excursii, studenţii sunt interesaţi de o varietate de evenimente care să-i facă să uite de stres, dar care să le ofere şi noi oportunităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *