La Specializarea Jurnalism (Universitatea din Craiova) a început seria întâlnirilor cu profesionişti dispuşi să dea mai departe, către noile generaţii, ceea ce au învăţat de-a lungul timpului. Studenții au ocazia să intre în contact cu jurnaliștii profesioniști din domeniul cultural, să învețe și să pună în practică elementele care stau la baza unei cariere de succes.
Nicolae Marinescu, directorul revistei culturale Mozaicul a fost primul invitat al acestei serii. Editorul a împărtășit câteva experiențe de viață cu studenții craioveni, dar le-a și reamintit că „publicul trebuie educat”, iar „preasa culturală trebuie să semnaleze valori”. „Noi ca jurnaliști provocăm societatea la schimbare. Dacă nu avem educație și cultură ni se pare că astea nu sunt importante. Vă dați seama ce misiune sacră aveți? E nevoie ca aceste idei să fie auzite”, adaugă acesta.
„M-am bucurat extrem de mult că am avut șansa să-l întâlnim pe unul dintre oamenii de elită din domeniul jurnalismului cultural și aștept cu nerăbdare să particip și la următoarele întâlniri culturale”, spune Adriana Chiriac (Litere, Jurnalism, III).
Întâlnirea a durat două ore, timp în care studenții de la Jurnalism au avut ocazia să adreseze întrebări unui jurnalist cultural, dar și să vină cu diverse observații.
Nicolae Marinescu este directorul Edituriii Aius PrintEd şi al Revistei Mozaicul. A fost profesor de limba română la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”, dar şi-a asumat şi o serie de demnităţi publice, precum ales local în Consiliul Municipal Craiova, Preşedinţele Comisiei de Cultură şi multe altele. Din cărţile sale amintim: Europa de acasă (dialoguri despre teatru) – 2005, Clipa captivă (dialoguri despre arta plastică) – 2008, Revista Mozaicul. Modernitatea tradiției, – 2008, 2018, Aius 20. File din istoria noastră – 2011, Săptămânalul Demnitatea. Libertatea pe cont propriu – 2013, toate publicate la Editura Aius.